Yen duwe jeneng De André tanggung jawab gedhe

0
- Iklan -

Cristiano De André lan bapake Faber

Aku jujur ​​ora ngerti kaping pirang-pirang aku nulis babagan Fabrizio De André. Ngelingi uga ringkes, pikirane banal sing aku nulis ing buku harianku wiwit sekolah menengah lan sing ngomong babagan lagu-lagune utawa mung babagan bagean-bagean, bakal ana atusan. Aku tansah nulis babagan artis, ora tau babagan wong sing ora tau kenal, apa sing bisa daktulis? Aku mung bakal njupuk pikirane, diklumpukake ing kene, saka kanca, kolega lan kulawarga. Nanging kaping pirang-pirang aku takon dhewe, sing bisa ditrapake kanggo Fabrizio De André uga kanggo tokoh umum liyane. Apa bakal kaya ing urip pribadi? Kepiye carane Fabrizio De André wis dadi bojo utawa pasangan, bapak utawa kanca?

Putrane, Cristiano De Andre

Aku kerep maca wawancara karo putra pambarepmu, Cristiano De André, pungkasan sawetara dina kepungkur. Lan nggulung karo mripate tembung-tembung kasebut aku meh mbayangake dheweke nalika isih cilik lan banjur diwasa, ing jejere bapake. Aku kepingin weruh apa kanak-kanak, remaja lan nom-noman kaya duwe bapak karo jeneng penting, ing akeh cara malah ora nyaman. Pira, ing wektu sing penting ing uripe, tokoh bapake saiki lan yen ya, nganti sepira. Ing tembung saka Cristiano De Andrè, kabeh katresnan tanpa wates marang bapak Fabrizio sumunar liwat, nanging uga kabeh kangelan saka prewangan jeneng kang ing sawetara wektu bisa dadi beban abot tinimbang jubah apik sing kanggo clonod.

Impene? Tindakake lakune bapak

Cristiano sing, kanggo bageane, ngimpi wiwit cilik dadi musisi, ngetutake jejak bapake lan bapake Fabrizio sing malah nyoba ngganggu dheweke amarga, dheweke ngandhani, yen jenenge ora bakal gampang. Nyatane, kanggo Cristiano De André ora gampang. Malah resemblance fisik sing luar biasa lan nada vokal sing kaya Faber sing gedhe, mesthi ora nulungi dheweke. Wis pirang-pirang taun, konfrontasi kasebut ora bisa dihindari, nanging ing wektu sing padha ora kejam. Amarga ora gampang dadi anak jenius, luwih-luwih yen sampeyan mutusake kanggo ngetutake langkah gedhe sing wis ditinggal. Nanging Cristiano De André luwih kuwat tinimbang bobote jeneng sing dianggo.

- Iklan -

- Iklan -


Warisan agung

Saka iku11 Januari 1999, dina nalika mripat lan swara Fabrizio De André mati ing salawas-lawase, dheweke entuk warisan seni sing gedhe banget. Dhèwèké diwaca manèh, diwaca manèh lan diwulangaké marang generasi anyar, kanggo wong-wong sing durung tau kenal karo bapaké. Lan jeneng kulawarga kasebut mesthi ana, kanthi kekuwatan sing ngganggu. Nanging ing pirang-pirang taun wis dadi entheng. Saka beban sing abot, mula dadi jubah sing apik banget lan ing sangisore jubah kasebut ana musisi gedhe sing disenengi bapake dadi dokter hewan kanggo peternakan kulawarga ing Tempio Pausania. Untunge, Cristiano ora ngrungokake bapak Fabrizio lan dina iki kita bisa seneng karo musisi De André liyane. Siji-sijine, sejatine, pewaris asli tambang emas musik.



Padahal :"Nanging, nduwe jeneng De André minangka tanggung jawab gedhe lan ora mesthi gampang”, Tembung lan musik dening Cristiano De André.

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.