Subversif, asli lan tansah sibuk, kanggo wong njaba sing bener

0
Underground
- Iklan -

Underground, merek Inggris sing diilhami dening subkultur wiwit taun 1981.

Underground

Duwe bubar teka menyang kontak karo Pesona subkultur lan banget kasengsem ing fashion saka sudut pandang sajarah uga carane antarmuka karo sosial sing ngubengi iku, Aku mutusaké kanggo nulis bab soko sing digabungake aspèk iki.

Nanging, pencerahan teka nalika aku mutusake kanggo golek sepatu sing tansah dakkarepake, yaiku Creeper. Mulane aku bakal ngandhani babagan merek iki sing nduweni wigati banget ing adegan subkultur Inggris. Underground.

Ing 2011 Underground Creeper dadi populer thanks kanggo wong misuwur kayata Rihanna lan Johnny Depp; ing wayahe sapa sing ora pengin dheweke?!

Ing kasunyatan, ing mburi sepatu kasebut ana sejarah sing dawa banget sing diwiwiti ing Manchester ing 1981, sawijining kutha ing sisih lor Inggris, ing wektu sing sepi lan miskin. 

- Iklan -

Dadi ayo mundurake kaset kasebut lan nyritakake samubarang kanthi urutan kronologis.

Kita ana ing 1981, kaya sing wis kita ucapake, ing kutha Inggris sing kena pengaruh industri; apa, Nanging, saka awal, mbedakake Manchester punika, mesthi, turah mbrawah saka subkultur coexisting, ayo kang pirembagan bab Punk, Post Punk, Gothic, Romantics New, Football Casuals lan Sisa saka Soulers Northern, ing sup iki ideologi musik. lan kawicaksanan sing toko cilik lair, ing jantung kutha, kang ngedegaken disebut Alan Bukvic.

Dibuwang dening merek gedhe amarga cilik lan ora ortodoks, toko kasebut, kanggo adol maneh, mbukak pendekatan sing ora konvensional lan Punk. Ing wektu iki, riset pindhah menyang Jerman lan Italia kanthi tujuan ngimpor barang sing ora ana ing Inggris, kita ngomong babagan Adidas, sepatu telu-stripe.


Tuku Adidas dadi dhasar kanggo Underground, ing antarane para pelanggan utama sing kita temokake, ing wektu kasebut, Football Casuals of Manchester; Kajaba iku, lambang kutha kaya Gallaghers, saka Oasis, utawa Shaun Ryder saka Happy Mondays padha tetep. 

Saka kene sampeyan wis bisa ngrasakake ikatan sing kuat sing diduweni merek karo musik Inggris; iku ora ketepakan sing bakal dibangun ing budaya musik lokal sing ngubengi iku, nganti nggawe baris saka Footwear dirancang kanggo ngasilake gelombang musik, baris iki tanggal 2014 bakal njupuk jeneng Soundwave. 

Nanging, macem-macem subkultur sing urip bebarengan ora nemokake wong sing ngurus gayane, mula Undergound sing nggawe dalan menyang jagad iki, ngurusi sandhangan lan alas kaki wong njaba.

Ngalih saka siji subkultur menyang liyane, njupuk inspirasi saka musik Inggris lan muda, merek nglumpukake Monkey Boot, toko paling laris pisanan lan cornerstone budaya muda; banjur liwat saka shoes corduroy, tresna dening Casuals kanggo versi Underground saka Destert Boots. Kanggo njamin kualitas, produksi dipindhah menyang Lancashire lan ing wektu sing padha sepatu desainer Underground pisanan miwiti produksi.

Nanging ora kabeh, toko kasebut uga ngalih menyang tuku rajutan, utamane, fokus ing gulu kru klasik, sing wiwit nggawe sensasi ing bleachers stadion Inggris.

Iki minangka taun latihan kanggo toko, pilihan produk lan pilihan gaya.

We are ing 1987 lan pasar London mencet kanggo nggawe koleksi resmi; lan ing kene minangka koleksi pisanan sing dikenal minangka Originals, sing diilhami dening kekuatan lan keganasan punk. 

- Iklan -

Garis kasebut dadi landasan, ing taun 80-an, kanggo grup kayata New Romantics, Goths lan New Waves.

We ndeleng bali kuwat saka Footwear Creeper sing teka langsung saka 50s, kang meh ora ana wong wanted kanggo gawé maneh. Ana uga boots Steel Cap, sepatu workman khas, reinterpreted karo werna anyar, bahan lan silhouettes, karo 8 utawa 10 bolongan utawa luwih nemen kaya sing karo 20 utawa 30 bolongan.

Winklepicker boots karo 4 utawa 6 buckles, minangka penting kanggo budaya Goths minangka Creeper kanggo Meteor lan Tramm Trab kanggo Football Casuals.

1988 minangka taun ing Underground nawakake sepatu bot baja, kita ana ing jaman Punk menehi dalan menyang Grunge lan merek kasebut ndeleng ekspansi lan pengikut global.

Munculake maneh Psychobilly njupuk Creeper, ing taun 1990, menyang langkah sabanjure, budaya ndeleng gabungan rockabilly karo lurid lan ironis. Taun-taun nalika boot Steel Cap dadi wajib kanggo wong njaba, kanthi jempol sing diucapake ing baja, karet lan jahitan puritan telung baris.

Sawise bali menyang 1993 merek paling dhuwur ing Jepang ing 5, Underground mindhah toko menyang Carnaby Street, tetanggan sing ndeleng budaya luar sing kuwat, siap nampani toko sing mbrontak lan inovatif.

Taun 2000-an minangka taun-taun androgynous, ing ngendi merek kasebut katon ing catwalks Gaultier, Lagerfeld lan liya-liyane, taun kolaborasi karo Lee Jeans lan Lewis Leather; ing titik iki shoes sing enriched karo zips lan studs, nalika Creeper mbukak dadi sandal.

Ing 2011, sawise bali menyang pusat perhatian saka Creepers, merek kasebut kerja sama karo label kayata Mugler, Ashish lan Casette Playa.

Toko iki sepisan maneh dipindhah menyang Berwick Street, babagan Soho meh lali nanging inti musik Inggris.

Ing taun 2014, koleksi Soundwave dirilis sing nambah sentuhan kontemporer kanggo gaya merek, isih ana hubungane karo asal-usule.

Ing sisih liya, koleksi Half Moon wiwit taun 2019, reinterpretasi langkah pisanan merek kanthi desain anyar, garis sing digawe ing Inggris, kanthi ide ndhukung perusahaan independen lokal, utamane sing dikelola kulawarga, lan baris vegan.

Amarga fragmentasi lan owah-owahan subkultur liwat wektu, Underground, ing wake iki, nyedhaki ideologi anyar, perang nglawan kode khusu saka jender, ras lan budaya. Merek iki uga ndhukung band lan label lokal sing independen, nalika terus nyambungake karo genre musik Inggris.

Minangka bener, punk unorthodox, padha mlaku ing jangkah dhewe.

Kanggo kabeh subkultur, kanggo kabeh wong njaba, kanggo kabeh lemah.

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.