Hai, Presiden

0
Giampiero Boniperti (1)
Giampiero Boniperti (1)
- Iklan -

Hai Presiden, presiden paling gedhe ing sejarah Juventus tilar donya meh meh 93 taun.

Hai, Presiden. Karo Giampiero Boniperti saka Barengo, ora mung mantan pemain bal-balan sing apik, mantan presiden lan manajer bal-balan sing apik. Kanthi dheweke dadi jagad sing ndeleng, maca lan napsirake bal-balan kanthi cara sing antitetik nganti saiki. Aku dadi penggemar Juventus ing taun 1970, Giampiero Boniperti dadi presiden Juventus sawetara wulan mengko. Luwih saka seket taun kepungkur, presidenku saiki diarani Andrea Agnelli, nanging kayane Juventus lan bal-balan minangka perkara liya.

Pengacara Agnelli, Umberto Agnelli lan saiki Giampiero Boniperti. Juventus, Juventusku wis ora ana. Ritus Ferragostan kafir Villar Perosa, tekane nganggo helikopter Avvocato Agnelli sing banjur lunga ing bangku ing jejere Trapattoni kanggo nonton pertandingan antara Juventus A lan Juventus B. Lan nalika semana, presiden Boniperti mutusake kanthi cara dhewe-dhewe masalah kontraktual, tansah nyoba kanggo golek dhuwit ing lan ing njaba lapangan. Ing jaman semana, ora ana Mino Raiolas lan Jorge Mendes kanthi komisi jutawan. Mung dheweke lan pemain sing mbahas babagan pembaruan lan penyesuaian.

Halo Presiden. Giampiero Boniperti, akuntan sing trampil

Crita kasebut nyritakake kepiye, nalika sawetara pemain ngirim panjaluk kanggo nambah gaji, presiden sing apik kasebut narik laci klip koran sing nglaporake laporan rinci babagan kinerja sing ora persis karo pemain sing dimaksud. Nanging Giampiero Boniperti ngerti carane nggawe akun, lan uga. Wiwit dheweke setuju karo pengacara Agnelli manawa saben jaring digawe kudu cocog karo sapi minangka hadiah sing bakal dijupuk saka properti Agnelli kasebut. Para petani mesthi nesu amarga Boniperti mesthi milih sing meteng. Dheweke sing mesthi mrentah wong anyar supaya rambut cekak lan rapi.

- Iklan -

Amarga iku Juventus. Sampeyan mlebu jagad sing budaya kerja, kompetensi, profesionalisme mlaku bareng karo gambar sing tertib, pendhidhikan, sopan, kanthi gaya Savoy murni. Tembung: sawetara, mung sing penting banget, kasunyatan: akeh, luwih becik ing segi segi ijo. Giampiero Boniperti da Barengo duwe cara kaya ngono, cara urip, cara mikir kaya sing ana ing DNA. Dheweke durung dadi pemain Juventus, dheweke lair dadi pemain Juventus. Pramila ngelingi dheweke saiki yen dheweke nilar kita kaya ngelingi salah sawijine kita, sing duwe semangat tanpa wates kanggo rong warna kasebut: putih lan ireng.

Ngurmati Grande Torino

Separo liyane saka Turin, granat kasebut, luwih seneng karo dheweke. Ora ana liyane kajaba Valentino Mazzola pengin dheweke dadi tim. Giampiero Boniperti ketemu karo presiden Novo, nanging proposal dheweke malah ora ngrungokake: "Aku saka Juve, aku ora bisa". Titik. Yen dheweke bisa mbatalake pertandingan nglawan Torino, dheweke bakal mbatalake kalender juara: "Yen bisa, aku bakal ngilangi dheweke, derby kasebut nggunakake aku: Aku tresna banget karo Juve lan aku ngajeni Toro, dadi ora bisa digunakake. ". Pakurmatan Coba goleki tembung iki ing kosa kata bal-balan saiki. Sampeyan ora bakal nemokake ing endi wae.

Ing tangan siji ngajeni lan ing sisih liya duwe rasa duwe uga saiki wis ilang. Saiki pemain bal-balan ngliwati kanthi tenang saka sisih kutha menyang sisih liyane. Saka Juventus menyang Turin, saka Lazio menyang Roma, saka Milan menyang Inter, amarga dheweke profesional lan ora dadi masalah manawa para penggemar kudu tresna / sengit marang wong-wong sing wis suwe nresnani / dibenci kanthi olahraga. Masalahe mung dheweke, mesthine dudu bal-balan profesional.

- Iklan -

Hai Presiden. Carousel memori

Lan kaya biasane kedadeyan kasebut, puluhan gambar Presiden rame ing pikiran. Wawancara ing stadion ing pungkasan babak pertama, nalika dheweke luwih seneng mulih supaya ora terus nandhang sangsara ing papan. Akeh kabungahan amarga akeh kemenangan, akeh rasa rekasa kanggo kekalahan, utamane sing ana ing derby, lan bolongan ireng kasebut, meh ora bisa disebutake, mesthi ora bisa dilalekake diarani Heysel. Non-kamenangan ing wayah sore sing paling tragis ing sejarah Juventus.

Pasuryan Trapattoni, Zoff, Gentile, Cabrini, Furino, Bonini, Tardelli, Platini, Bettega, Causio, Boniek, Brady, Del Piero sing katon trenyuh lan aku takon dhewe: apa sing lagi dipikirake saiki, ngelingi presiden? Apa sing bakal dadi pikirane pisanan sing bakal mlebu? Banjur Scirea, Anastasi, Rossi, anak-anake liyane sing tilar donya kanthi durung wayahe, sing bakal ditemokake ing sapa sing ngerti apa tujuane ciptaan. Akeh banget pikirane sing ana gandhengane karo paraga sing wis ora bisa mandhegani semangat sing ora duwe wektu utawa umur.

Kanthi Giampiero Boniperti, plester liyane sing sugih warna lan pangeling-eling sing nggawe remaja lan remaja padha unik. Sajrone rong puluh taun dadi presiden Juventus, kamenangan kasebut diklumpukake: sangang judhul liga, rong gelas Italia lan piala internasional pertama ing sejarah: Piala Champions, Piala Uefa, Piala Super Uefa, lan Piala Pemenang Piala. Juventus, dadi presiden, dadi klub Eropa pertama sing menang kabeh piala UEFA.

Giampiero Boniperti. Juventinity

Nanging Giampiero Boniperti ora mung iki. Dheweke nggambarake Juventus kaya ora ana wong. Ing taun 2000, Antonio Barillà nyritakake ing La Stampa, nalika Carlo Parola tilar donya, Boniperti pengin ngikatake seragam sosial lawas ing gulu: "Aku pancen ujar, sanajan aku ora duwe peran operasional, nanging dheweke duwe nggawa keanggunan kanggo Juventus, keanggunan lan kamulyan ".

Gaya Juve sing misuwur ora liya yaiku gayane, sing wis diserep kaya spons saka kenalan sing hebat karo Giovanni lan Umberto Agnelli. Pancen gampang banget yen ujar manawa karo Giampiero Boniperti, ora bakal isin karo Calciopoli, nanging uga ora bakal ana tokoh sing ngisin-isini kayata babagan Superlega utawa kasus Suarez. Giampiero Boniperti minangka presiden luar biasa, manajer Juventus amarga, amarga seneng ujar: "Aku ora duwe Juventus ing ati, iki atiku". Hai, Presiden.

Artikel dening Stefano Vori


- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.