ring engagement: ing werna saka tradhisi romantis lan narik

1
Cincin tunangan
Foto dening TranStudios Photography & Video saka Pexels
- Iklan -

Malah sing paling wegah ngetutake tradhisi piye wae menehi salah sawijining sihir cinta sing paling ngerti carane ndemek ati: kita ngomong babagan hadiahcincin tunangan. Nalika nerangake jinis permata iki, menarik kanggo nglacak sejarahe. Ayo ngerteni sawetara rincian bebarengan ing baris sabanjure.

Sajarah cincin pertunangan

ing cincin pertunangan padha ora tansah duwe makna sing ciri wong saiki. Kanggo éling iki, mung elinga sing, al wektu Visigoths, nuduhake prasetya sing luwih naleni tinimbang sing saiki, sing nyata kontrak ora bisa larut. Ing wektu iku, minangka pranyatan penting saka katresnan, padha resorted kanggo hadiah saka apel kanggo wong wadon enom sing atine padha wanted kanggo menang.

Kahanan diganti dramatically ing 1477. Taun sing kasebut mung bisa dianggep minangka DAS nyata. Alasane? Ing kasunyatan, pilihan saka Maximilian I saka Habsburg, Kaisar Romawi Suci saka 1493 nganti séda ing 1519, saka nyumbang berlian kanggo Mary of Burgundy minangka janji resmi nikah.

Wiwit kuwi, label pre-wedding diganti ing salawas-lawase: ora mung adat menehi cincin - meh tansah berlian solitaire - nyebar, nanging uga yakin yen bakal nggawa nasib ala kanggo tuku cincin pertunangan lan sing asli ing Sanalika.

- Iklan -

Yen 1477 dianggep minangka kaca pisanan ing sajarah modern saka ring engagement, lelungan nyata bakal diwiwiti luwih awal. Miturut macem-macem sudut pandang, sing pisanan nyumbang dering minangka simbol katresnan yaiku Mesir kuna. Tradhisi kasebut banjur ditampa dening wong Yunani lan mengko wong Romawi. Tanggal bali menyang jaman peradaban pungkasan iki uga ana macem-macem paseksen. Antarane iki, sing ana hubungane karo cincin loro sing disumbangake wong lanang marang calon penganten. Sing pisanan yaiku emas lan kudu dianggo ing acara umum. Ing kapindho, digawe saka wesi, ing tangan liyane, iku kanggo pamer ing konteks domestik.

Wong Romawi kuna uga ngulungake adat nganggo cincin pertunangan - lan mengko iman - ing driji cincin. Dheweke pisanan mikir yen saka driji kasebut liwat vena sing langsung tumuju jantung, organ sing digandhengake karo katresnan.

- Iklan -


Model sing wis pirang-pirang abad

Thering nyumbang Maximilian saka Habsburg kanggo calon panganten wis secara harfiah spanned abad. Kanggo nduduhake iki, sampeyan bisa takon babagan pilihan maison sing apik kayata Tiffany kang, saliyane patang abad sawise pesta kekaisaran, wis mutusaké kanggo propose maneh, temenan sawise reinterpretation, minangka Piece saka salah siji koleksi sawijining.



Diamond ... lan liyane

La sajarah ring engagement wiwit karo diamante, materi alam paling angel tau. Kanggo akurasi, kudu dielingake manawa, suwene wektu, dheweke dadi ikon sing beda perhiasan pre wedding digawe saka watu liyane.

Njupuk lompatan gedhe ing wektu dibandhingake karo periode Kekaisaran Romawi Suci, siji ora bisa gagal kanggo sebutno iku Jamrud 10,5 karat disumbang dening Ranieri saka Monaco kanggo Grace Kelly sing ora iso dilalekake kanggo pertunangan ing taun 1955.

Apa ngomong, tinimbang, saka sapir milih dening William saka Inggris kanggo proposal kanggo Kate Middleton? Yen kita ngomong babagan permata sing nutupi janji katresnan, saiki kita ninggalake ruang kanggo kreatifitas lan personalisasi.

Pigura

Yen, kaya sing wis kasebut, ing gunung solitaire iku pisanan kanggo ngetik sajarah, liwat abad liyane wis gained fame thanks kanggo keanggunan sing. Iki kalebu ing pigura nyetel karo brilliants pave lan baguette mirah saka dering Joe di Maggio nyumbang kanggo Marylin Monroe sadurunge wedding cendhak banget dirayakake ing 1954.

- Iklan -

Artikel sadurungéMaurizio Costanzo Show, paling apik kanggo 40 taun pisanan
Tulisan sabanjureMaglia Rosa, werna sing saya luntur
Bagean Majalah iki uga menehi komentar babagan nuduhake artikel sing paling apik, apik lan relevan sing diowahi dening Blog liyane lan Majalah sing paling penting lan misuwur ing web lan ngidini supaya bisa mbukak umpan kanggo mbukak. Iki ditindakake kanthi gratis lan nirlaba nanging mung duwe tujuan kanggo nuduhake regane konten sing ditulis ing komunitas web. Dadi… kenapa isih nulis topik kaya mode? Dandanan? Gosip? Estetika, kaendahan lan jinis? Utawa liyane? Amarga yen wanita lan inspirasi nindakake, kabeh bakal duwe visi anyar, arah anyar, lan ironi anyar. Kabeh diganti lan kabeh katon nganggo warna lan warna anyar, amarga alam semesta wanita minangka palet gedhe kanthi warna tanpa wates lan mesthi anyar! Kepinteran sing luwih alus, luwih alus, sensitif, luwih ayu ... ... lan kaendahan bakal nylametake jagad!

1 komentar

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.