Salam pangareping, 80 + 1 pengin menehi ucapan selamat

0
Ulang Tahun Guccini
Guccini (Google)
- Iklan -

Sugeng Maestrone salami 81 taun

"Salam apik, Maestrone 80 + 1 pengin ngucapake selamat. Nanging aku kepengin weruhKanggo a Maestro saka tembung apa sing bisa ditulis kanthi asli nalika ulang taune?

Probabilmente Ora ana apa-apa. Utawa bisa uga Dadi akeh. Tanto kalebu luwih saka 40 taun "afinitas pilihan".

Tanto sing katon kaya kaset audio sing mundur lan nggawa aku bali wektu.

Nyatane saka kaset audio, sing ngemot lagune sing paling apik, kabeh diwiwiti.

- Iklan -

Kita tansaya gedhe bebarengan. Sampeyan, sing dadi penyanyi lan panulis lagu, saya suwe saya gedhe

lan misuwur lan aku, sing nalika isih enom sinau lagu sampeyan, aku ngerti yen aku goroh ora mratobat.

Aku gedhe ngerti mitos sampeyan, sing mbaka sethithik, wis dadi duwekku.

Kita kalorone lair ing wulan Juni lan duwe kapercayan bal-balan sing padha. Minangka babagan politik, sanajan ana sawetara kuciwo, tetep dadi afinitas budaya sing meh mutlak.

Francesco, aku utang sampeyan, kaya jutaan wong liya paling ora telung generasi, amarga sampeyan wis menehi musik kanthi akeh.

Tembung kasebut minangka watu sing larang regane, nanging mung sawetara sing ngerti cara nggawe dheweke padhang. Sawetara ngerti seni nulis. Sawetara ngerti kaya sampeyan.

Mundur ing memori, iki sawetara judhul lagu sing ana ing kaset audio sing misuwur, sing saya cemburu njaga minangka peninggalan:

Sisih A

Gusti Allah wis seda

Auschwitz

Wong tuwa lan bocah kasebut

Lokomotif

Eskimo

Sing wis pensiunan

Sing diracun

Sisih B

Kita ora bakal ana ing kana

Ing pati SF (Lagu kanggo kanca)

ROOT

Kutha cilik

Nyanyian rolas wulan

Lagu bocah wadon Portugis

Crita cilik sing ora sopan

Salam pak. Emosi kuwat tembung sampeyan

Kaping pisanan, aliran cathetan lan tembung sing terus-terusan sing wiwit bisa ditemokake ing pikiranku, nganti dadi luwih jero.

Soko sing mlebu lan wiwit, tanpa sadhar, dadi bagean saka aku.

Ana prekara sing asale saka njaba, nanging kayane mesthi dadi bagean saka fitrahku.

- Iklan -

Iki minangka kemampuan sampeyan kanggo crita, nggambarake emosine, lan uga sing paling intim, sing uga ora dikandhani karo kanca sing paling apik.

Paduka RUANG URIP SADAYANA, sing dadi malah urip saben dinane, kanthi kabeh nuansa. Sithik putih, sethithik ireng lan warna abu-abu tanpa wates sing menehi warna urip.

"Aku krungu saka njaba tembok sing saben swara diluncurake,
ambune panganan sing meh ora enak,
Aku ndeleng ing cahya sing uga kelingan banget
bohlam, sing nganggo telung lilin
ing antarane perabotan sing durung nate weruh kamulyan liyane,
koran lawas lan sudhut bledug lan mambu,
ing antarane ritual sing digunakake lan aneh kanggo ritual saben dinane:
mangan, ngresiki metu, banjur ngumbah piring lan tangan ".

Fragmen saka "Pensiun" Francesco Guccini

Omahmu. Akar sampeyan

“Omah ing wayah sore
Peteng lan meneng jumeneng
Ambegan hawa sing hawane bening
Lan sampeyan krungu swara bisa uga wis jaman liyane
Lan sampeyan krungu swara bisa uga wis jaman liyane

Omah ing pinggiran kenangan
Tansah padha, kaya sing sampeyan ngerteni
Lan sampeyan nggoleki oyot sampeyan ing kana
Yen sampeyan pengin ngerti jiwa sing diduweni
Yen sampeyan pengin ngerti jiwa sing ana "

Fragmen saka "ROOT" Francesco Guccini

Ndhuwur kabeh, aku matur nuwun kanggo siji bab, amarga sampeyan tetep tetep tetep.

Link menyang ROOTS, menyang papan asale, uga cita cita.

Saiki aku mbayangake sampeyan ngrayakake ulang tahun karo wong sing paling sampeyan sayangi.

Antarane telpon telpon lan telpon liya saka kanca, sedulur, kanca lagu, pinilih. 

Wartawan sing, kanthi usaha imajinasi sing luar biasa, bakal takon sampeyan kepiye rasane nalika umur 81 taun, sawise takon taun kepungkur nalika sampeyan nglereni ambang legenda 80.

Lan kabeh iki kanthi tentrem absolut saka Pisa Mitos sampeyan. Ana ing kana sampeyan terus ngrungokake swara Limentra sing ora mandheg lan ora bisa diowahi, sing ana gandhengane karo tembung lan pikirane.


Sambutan sing apik lan ayo ketemu ing acara sabanjure, bisa uga ngomong babagan buku anyar sampeyan.

Salam pak. Lan matur nuwun

"Keyakinan manawa teks kasebut,

apamaneh nalika metu saka pena Francesco Guccini,

bisa mandhiri lan kanthi alesan sing apik

nyelehake awake dhewe ing panorama puisi ing abad rong puloh Italia...

Luwih-luwih ing jaman kangelan iki,

sing nggawe tembung instrumen panganiaya utawa ngapusi

utawa simulacra kekosongan, etika Guccini saka tembung kasebut

paling ora bisa nyengkuyung pangarep-arep yen kabijaksanaan

lan koherensi bisa uga liya kajaba utopia. "

Dijupuk saka Pambuka dening "Lagu" di Gabriella Fenocchio Ed. Bompiani Nglirwakake

Mlebu

Jinis ilang ing mega lan puisi


Artikel dening Stefano Vori

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.