Lan lintang-lintang katon ...

0
- Iklan -

Ava Gardner, kewan paling ayu ing donya Bagean II

Ava Gardner, Grabtown 1922 - London 1990

Katresnan saka Ava Gardner

Awal karir Ava Gardner, dheweke ketemu aktor Mickey Rooney, cilik - aktor Hollywood amba sing langsung menehi dheweke pengadilan nyenyet. Ava menehi lan padha nikah ing Januari 1942. Dheweke mung sangalas lan prawan, kang ana rong puluh loro lan dadi luwe kanggo jinis , "dheweke digawe katresnan karo apa wae sing dipindhah," dheweke bakal ngomong, bola-bali mbeling ing dheweke. Dheweke pegatan lan sawise sawetara wektu dheweke ketemu pemain klarinet jazz Artie Shaw, nengsemake, budaya lan domineering sing bakal dadi bojoné kaloro. Artie nduweni kepribadian sing kuat lan duweni pengaruh: dheweke meksa dheweke maca teks filsafat lan njupuk pelajaran catur. Nalika dheweke wiwit ngalahake dheweke, dheweke nanggapi kanthi napuk dheweke. Banjur teka ancaman lan kekerasan psikologis. Dheweke ninggalake lan mbalang sirah mudhun ing karya.

Perang karo Liz Taylor

Dheweke kepincut karo Richard Burton nalika padha mbintangi bebarengan ing film Wengi iguana, nanging tantangan ing mata paling ayu Hollywood weruh kamenangan saka Elizabeth Taylor. Dheweke mbales dendam pirang-pirang taun sabanjure kanthi guyon curare: "Elizabeth Taylor? Dheweke becik. aku ayu". Ava Gardner wis katresnan unbridled lan urip erotis, nanging dheweke, kados akeh aktris liyane, wis tau digunakake kaendahan minangka chip tawar; karakter banget bangga. Dheweke bisa ngomong yen dheweke mung duwe siji tresna gedhe: Frank Sinatra.

- Iklan -

Nikah karo The Voice

Tanggal 7 November 1951, Frank Sinatra lan Ava Gardner nikah. Iku crita katresnan kuat lan kobong. Nalika dheweke nemokake dheweke ngandhut, dheweke keguguran ing London kanthi rahasia. nalika Sinatra ngerteni dheweke ngamuk, nudingake bedhil marang dheweke njerit, lan banjur ngeculake nesu wuta kanthi nembak ing kasur sing digoleki. Padha bubar. Sinatra nyoba nglalu kaping pindho nalika dheweke menyang Spanyol kanggo njupuk Countess tanpa alas kaki dening Mankievcz. Kanggo saben wong dheweke katon sampurna ing peran, dibusak saka ora liya saka Rita Hayworth, saka penari Spanyol karo urip apa-apa nanging tenang, peran sing misale jek dheweke sewn ing karo penguasaan sartorial, sampurna kaya ageman apik digawe khusus kanggo. dheweke dening Sedulur Fontana.


Sawise Sinatra

Ing Spanyol dheweke tekan Ernest Hemingway, kanca becik kanggo omben-omben sing kuat lan cepet ketemu asmara. Sawijining dina dheweke nyekseni adu banteng saka matador sing misuwur Luis Dominguin. A passion anyar ngilangi metu. Ing taun 1954 Gardner lan Dominguin minangka pasangan sing paling akeh difoto ing Eropa. Paco Cano, fotografer adu banteng lan Madonnas Spanyol, ujar babagan dheweke: "kanthi idin saka Maria Perawan, dheweke dadi wanita paling ayu sing wis daktemu". Dominguin, Nanging, ketemu ing nedha bengi Lucia Bose, tunangan kanggo Walter Chiari, tiba ing katresnan ing kawitan ngarsane lan sawise sawetara sasi padha nikah.

Walter Chiari

Rong taun sabanjure Ava Gardner syuting ing Italia The Shed con Walter Chiari. Lan kedadeyan sing luar biasa. Aktris Hollywood paling gedhe, miwiti crita katresnan karo aktor ItaliaWalter Chiari, sing durung entuk kondhang. karep amorous antarane bintang Amérika lan aktor enom Italia, kaya ing antarane Victor Gassman e Shelley Winters, padha wis ketemu, nanging apa disambung "kewan paling ayu ing donya" kanggo Walter Chiari enom soko liyane.

Kok, kaya sing tansah dieling-eling Federico Felini, wis nesu Walter Chiari marang paparazzi, ditindhes amarga stalking pasangan kanggo motret, kanggo inspirasi masterpiece kang Urip sing manis. Walter overwhelms dheweke karo simpati kang, passion lan sweetness. Crita sing suwene patang taun lan rampung amarga kegelisahan sing ora bisa dipisahake sing tansah ngiringi diva. Walter Chiari tilar donya ing taun 1991, setaun sawisé Ava Gardner tilar donya, kanthi penyesalan banget amarga ora tau ngunjungi dheweke ing kutha cilik North Carolina.

- Iklan -

Mudhun lintang

Ava Gardner Goes kanggo manggon ing London, ing Villa elegan ing distrik elegan Kensington, ing perusahaan saka asu cilik lan enom Filipino sing katon sawise dheweke. Amarga karakter lan ajining diri ala minangka maling bojo, dheweke tansah duwe sawetara kanca. Kanca kancane ora mangu-mangu Grace Kelly, sing dheweke dhewe ngandhani ing memoar dheweke "dheweke seneng nggawe taruhan; Kita tau wagered $ 20 sing Hyde Park luwih gedhe saka Principality. Dheweke kandha ora. Aku menang. Dheweke ngirim aku dolar, botol magnum Dom Perignon lan paket aspirin kanggo mabuk. Dheweke ngerti aku".

Sinatra saka luar negeri asring nelpon dheweke lan mbayar kabeh tagihan medis. Ava Lavinia Gardner tilar donya tanggal 25 Januari 1990, umur 67 taun. Ing sawijining dina, kanthi rasa gething tanpa wates, dheweke kandha: Aku ora entuk apa-apa sing apik saka katresnanku kajaba psikoanalisis pirang-pirang taun. Nanging ana wong lanang sing pancen tresna marang dheweke, tanpa pangarep-arep lan ing salawas-lawase. Ana wong sing nalika krungu kabar patine wis nangis banget: Frank Sinatra, Swara.

FILMOGRAPH dening AVA GARDNER

1943 - MERU ING WENGI katuntun dening William Beaudine
1943 - THE CRAZY HITLER katuntun dening Douglas Sirk
1946 - GETIH ING SUBUH katuntun dening Léonide Moguy
1946 - PARA GANGSTER katuntun dening Robert Siodmak
1947 - PARA TRAFFICAN katuntun dening Jack Conway
1947 - SINGAPORE katuntun dening John Brahm
1948 - KISS OF VENUS katuntun dening William A. Seiter
1949 - Wong dosa gedhe katuntun dening Robert Siodmak
1949 - THE NEW YORK SIDEWALKS (1949) katuntun dening Mervyn Le Roi
1942 - KEJAHATAN ING MICROSCOPE katuntun dening Fred Zinnemann
1951 - PANDORA katuntun dening Albert Lewin
1951 - Nuduhake prau katuntun dening George Sidney
1952 - SALJU CILIMANGIARO katuntun dening Henry King
1953 - Numpak VAQUERO! katuntun dening John Farrow
1953 - Ksatria meja bunder katuntun dening Richard Thorpe
1953 - MOGAMBO katuntun dening John Ford
1954 - COUNTESS SCALZA katuntun dening Joseph L. Mankiewicz
1956 - GETIH CAMPURAN katuntun dening George Cukor
1957 - GUDANG katuntun dening Mark Robson
1957 - SURYA BAKAL MURUNG MANEH katuntun dening Henry King
1958 - THE MAJA DESNUDA katuntun dening Henry Koster, Mario Russo
1959 - PANTAI TERAKHIR katuntun dening Stanley Kramer
1963 - 55 DINA ING BEIJING katuntun dening Nicholas Ray
1963 - PITUT DINA ING MEI katuntun dening John Frankenheimer
1964 - WENGI IGUANA katuntun dening John Huston
1966 - ALKITAB katuntun dening John Huston
1972 - Wong saka pitung capesters katuntun dening John Huston
1974 - lindhu katuntun dening Mark Robson
1976 - TAMAN BAHAGIA - MANUK BIRU katuntun dening George Cukor
1976 - CASSANDRA nyabrang katuntun dening George P. Cosmatos
1979 - KOTA IN FAME katuntun dening Alvin Rakoff
1968 - MAYERLING (1968) katuntun dening Terence Young





"Dheweke minangka wanita sing paling nengsemake lan agresif sing dakkenal, wanita sing uga bisa nggawe sampeyan edan, nganti sampeyan kudu ninggalake dheweke kanthi paksa. Lan, sadurunge ninggalake dheweke, sampeyan uga kudu ngalahake dheweke. Wong wadon liar, sing ora ngerti apa sing dikarepake. Sampeyan menehi dheweke tenderness lan dheweke dadi alam bébas. Sampeyan mangsuli dheweke kanthi kekerasan lan dheweke dadi manis kaya kucing. Sampeyan nggoleki dheweke lan dheweke mlayu. Dheweke sumpah tresna sampeyan lan siap ngiyanati sampeyan. Durung tau weruh wong wadon sing ngianati bojone lan kekasihe. Mripat macan sing apik wis rampung lan terus nyembelih ”. Clark Gable.

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.