Lan lintang-lintang katon ...

0
- Iklan -

Ava Gardner, kewan paling ayu ing donya Bagean I

Ava Gardner, Grabtown 1922 - London 1990

"Bioskop wis menehi kita loro idola wanita, Rita Hayworth lan Ava Gardner. Saiki wong wadon sing kaya ngono kuwi wis ora lair maneh”. Iki minangka ekspresi saka presenter kondhang program warta Amerika. Wong lanang tiba ing sikile, disihir dening mripat ijo sing apik banget sing katon menehi lampu ijo kanggo golek awak patung sing lair kanggo katresnan. Kanggo luwih saka rong puluh taun, dheweke dadi wanita paling ora bisa ditolak ing Hollywood, sadurunge Elizabeth Taylor e Marilyn Monroe.

Lan, sadurunge Liz lan Marilyn, iku urip pribadi badai kang njupuk liwat karir film. Bener, dheweke wis "mung" telung bojo, nanging uga nomer akeh penyayang sing wis ilang count saka wong-wong mau. Dhaptar pelamar tanpa wates sing kalebu miliarder, seniman, aktor, bullfighter, panulis kayata Frank Sinatra, Clark Gable, Ernest Hemingway, Gregory Peck, Louis Dominguin lan George C. Scott.

Luwih saka Red Atomic, Rita Hayworth, malah luwih saka mitos, Marilyn Monroe. Bocah wadon cilik saka deso miskin ing kutha cilik North Carolina, sing sinau dadi sekretaris, dadi, salah sawijining lintang sing ora bisa dilalekake saka Hollywood, kanggo akeh sing paling BESAR. 

- Iklan -

Kepribadian sing ora sopan, kaya dewi sing pengin nguwasani kabeh lan kabeh wong, nanging ndhelikake keruwetan lan rasa ora aman. Kanggo nyoba ngilangi rasa kuwatir, sadurunge mlebu ing set, dheweke ngetutake saran sing populer ing Hollywood: uncalan mudhun kaca becik saka gin. Suwe-suwe gelas dadi loro, banjur dadi papat, nganti ngombe gendul kabeh. Alkohol iku karusakane. Hangover kang, siji paweling kang uga bareng karo Winston Churchill, bakal kondhang.

Biografine, sejarahe

Ava Lavinia Gardner lair tanggal 24 Desember 1922 a Grabtown, ing taun-taun Depresi Agung, ing kutha deso cilik ing salah siji saka akeh perkebunan tembakau ing Deep South.Pungkasan pitu anak saka kulawarga miskin banget. Wong tuwane yaiku loro petani tembakau asal Inggris, Jonas Bailey, alkoholik kronis, lan Mary Elizabeth Baker, saka dheweke njupuk maneh kaendahan lan tekad pragmatis. Dheweke sekolah sethithik banget lan nganti umur rong puluh taun, kanthi diakoni dhewe, dheweke mung maca rong buku: "Bible" lan "Gone with the Wind" dening Margaret Mitchell "nanging mung amarga wis disetel ing bagéan saka donya".

Tuwuh dadi tambah ayu. Foto sing dijupuk dening kakang ipar Larry Tarr lan diselehake ing latar ngarep ing jendela toko fotografer ing New York ngganti uripe. Karyawan Metro Goldwin Mayer nemoni foto kasebut: mata zamrud, tulang pipi sing diukir lan lesung sensual ing dagu nggawe dheweke nganga. Saka wayahe legenda Ava Gardner wiwit. Dheweke diundang kanggo audisi ing studio MGM.

Nanging nalika ngomong ana sing salah: logat North Carolina sing kuwat banget, dheweke mlayu saka rasa isin lan mulih. Nanging dheweke ora ngerti sing, senadyan inflection, dheweke kesengsem everyone lan kanggo alasan iki, dheweke disebut munggah kanggo audisi kapindho. Wektu iki dheweke ora kudu ngomong, dheweke mung kudu mlebu kamar, ndeleng ing njero kamera lan nata kembang ing vas. Kabeh padha ora bisa ngomong maneh. Bantalan agung, fisik sing luar biasa lan magnetisme sing metu saka mripat ijo sing apik banget, minangka konsentrasi pesona sing ora bisa ditolak, saengga Louis Mayer, kepala Metro-Goldwyn-Mayer sing ora bisa dibantah ujar:

“Dheweke ora bisa tumindak. Dheweke ora bisa ngomong. Nanging iku kewan paling ayu ing donya. Njaluk dheweke!"

- Iklan -

Ava Gardner, berlian ing atos

Iku mirah banget murni sing kudu roughened, njabut sawetara "impurities". Sampeyan bisa ndeleng mil sing cah wadon iki bakal sukses, nanging perlu, pisanan kabeh, kanggo mulang dheweke makna bener saka tembung. akting, nyingkirake rasa isin sing ora bisa ditampa lan, ing ndhuwur kabeh, ngilangi logat sing kuwat, rada petani, khas saka wilayah sing dheweke lair lan digedhekake, sing mesthi ngrusak impact visual sing pisanan, apik banget. Dadi, kursus diksi, ruang sing apik kanggo para seniman make-up lan master akting.

Ing taun 1946, sawise sawetara partikel cilik, kacathet ne Para gangster ing ngendi dheweke main ing jejere wong anyar Burt Lancaster lan umum, utamane sing lanang, disihir. Dheweke kaya macan kumbang, kanthi tatapan hipnotis lan gerakan alus, lan nalika taun 1948 dheweke muncul ing film kasebut. Ambungane Venus ing sepatu congenial dheweke minangka Dewi kaendahan lan katresnan, dheweke dadi lambang universal pesona lan sensualitas. Wiwit iku dheweke wis syuting film siji-sijine, ngombe kabeh lan ngrokok 60 rokok sedina.

Ing taun 1951 film kasebut Pandora jejere James Mason aktris misuwur internasional, dadi luwih supaya ing kutha Tossa del Mar, ing Spanyol ngendi film dijupuk, padha ngadegake reca ukuran urip karo fitur dheweke. Banjur bakal dadi giliran loro sukses gedhe liyane: Salju ing Kilimanjaro, katuntun dening Henry king lan dijupuk saka crita cekak dening Hemingway, lan utamané Mogambo saking agung John ford sing weruh dheweke jejere Clarke Gable lan sing menarik Grace Kelly. Ava pancen ngyakinake minangka penari Eloise Kelly, dheweke pantes nominasi Oscar taun 1954 kanggo Aktris Terbaik. Kamenangan banjur menyang Audrey Hepburn saben Preinan Romawi.


Enchant karo Maja Desnuda

Ava bali menyang sukses karo film blockbuster Maja Desnuda ing ngendi pasuryane lan awak patung dheweke dadi pasuryan lan awak Maria Cayetana, Putri saka Alba, kekasih lan model pelukis Francisco Goya, sing dimainake dening Anthony Franciosa. Iku bakal dadi film pungkasan kang dibintangi lan isih captivates donya. Ing suwidakan kariré wiwit nolak malah yen dheweke melu ing blockbuster ing 55 dina ing Beijing bebarengan karo loro monster suci, Charlton heston e David niven, lan ing taun 1966 katon ing La Bibbia di John houston ing kedok Sarah, bojoné Abraham, diputer dening George C. Scott.

Ing taun 1967 Ava Gardner duwe kesempatan gedhe kanggo miwiti maneh: sutradara Mike nichols kepengin dheweke kanggo muter Mrs Robinson sensual lan unscrupulous ing masterpiece kang Sarjana nanging dheweke, nalika isih ayu lan dikarepake, ndadekake kahanan sing ora bisa diowahi: "Aku ora bukak klambi" lan bagean dadi nengsemake Anne Bancroft. Ing seventies, peran saka sawetara wigati isih dilindhungi undhang-undhang kanggo dheweke ing sisih kulon John huston "Wong sing nganggo kutang pitu"jejere Paul newman e Jacqueline bisset, ing “Nyebrang Cassandra"Karo Sophia Loren e Richard Harris. Peran penting pungkasan yaiku Agrippina ing miniseri "AD Anno Domini"Taun 1985.

Mudhun lintang

Dheweke mutusake kanggo manggon ing London, ing villa elegan ing distrik elegan Kensington ing perusahaan asu cilik. Kanthi emosi lan reputasi sing ala minangka maling bojo, dheweke duwe sawetara kanca: salah sijine yaiku Grace Kelly, sing dheweke dhewe ngandhani ing memoar dheweke "dheweke seneng nggawe taruhan; Kita tau wagered $ 20 sing Hyde Park luwih gedhe saka Principality. Dheweke kandha ora. Aku menang. Dheweke ngirim aku dolar, botol magnum Dom Perignon lan paket aspirin kanggo mabuk. Dheweke ngerti aku".

Sinatra kerep nelpon dheweke lan mbayar kabeh tagihan medis. Ava Lavinia Gardner tilar donya tanggal 25 Januari 1990, umur 67 lan sewulan.. Ing sawijining dina, dheweke kandha kanthi sengit: Aku ora entuk apa-apa sing apik saka katresnanku kajaba psikoanalisis pirang-pirang taun. Nanging ana wong lanang sing pancen tresna marang dheweke, tanpa pangarep-arep lan ing salawas-lawase. Sawijining wong sing nalika krungu kabar seda, nangis banget: Frank Sinatra, Swara.

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.