Kesehatan mental ing Italia: ngendi kita?

0
- Iklan -

Masyarakat modern, kanthi kabeh kabutuhan, komitmen, kegilaan lan tugas, wis dadi papan kanggo pangembangan macem-macem masalah kesehatan mental. Pandemi mung nggawe kahanan luwih elek.

Kasepen sing mrentah sajrone kunci, wedi kena infeksi, nandhang sangsara kanggo wong sing ditresnani, kahanan ekonomi sing durung mesthi, gangguan ing kabiasaan saben dina lan beban Covid sing terus-terusan nyebabake gangguan mental nganti tingkat sing durung tau ana sadurunge.

Bubar, Organisasi Kesehatan Dunia wis njaluk menyang macem-macem negara kanggo njupuk langkah kanggo nambah perawatan lan akses menyang layanan psikologis, ing ngadhepi apa sing dianggep minangka epidemi kesehatan mental sing nyata. Kahanan kesehatan mental ing Italia ora beda banget. Kasusahan emosional saya tambah.

Sepuluh masyarakat ilmiah Italia wis nyuworo weker, menehi tandha manawa ora mung ana kerusakan kesehatan mental, nanging negara kasebut uga ngalami kesulitan kanggo njamin layanan minimal. Masalahe yaiku yen layanan kejiwaan lan psikologis ora cukup, meh ora mungkin kanggo nindakake intervensi awal sing nyegah wong ora ndemek emosi.

- Iklan -

Kesehatan mental ing Italia saya mundhak

Miturut Indeks Kesehatan Mental ing Eropa, Italia minangka negara nomer loro sing paling kena pengaruh ing tingkat psikologis dening pandemi, ngluwihi mung dening UK. Sajrone kurungan, 88,6% populasi nglaporake gejala stres.

Akeh sing bisa pulih, nanging cobaan pandemi kasebut nyebabake gangguan psikologis anyar utawa sing wis ana: contone, riset dening Istituto Superiore di Sanità sakcepete sadurunge lan sawise kunci kasebut mbukak. insidensi gejala depresi tambah 5,3%, mengaruhi meh 4 saka 10 Italia.

Rasa ora aman babagan masa depan, kuwatir finansial, rasa wedi lan stres uga bisa nyebabake wong sing rapuh emosional mikir babagan bunuh diri. Data awal saka Kementerian Kesehatan nuduhake manawa 2020 wong nglalu ing Italia ing taun 20.919, mundhak 3,7% dibandhingake taun sadurunge.

Sakabèhé, kasus sing didiagnosa kuatir, depresi lan kelainan mental liyane dikira wis tuwuh 30% wiwit pandemi. Ing 2021 Italia dadi negara kapitu ing Uni Eropa kanggo prevalensi gangguan mental.

Nanging, kudu dijlentrehake manawa rusake kesehatan mental ora mesthi nyebabake gangguan mental kaya ngono. Kadhangkala katon kanthi cara sing luwih rahasia. Contone, akeh wong sing ngakoni yen dheweke luwih "kesel" ing karya. 28% kangelan musataken, 20% ngakoni yen mbutuhake wektu luwih suwe kanggo ngrampungake karyane, lan 15% nglaporake masalah mikir, nggambarake utawa nggawe keputusan.

Sayange, bocah lan wong enom sing paling kena pengaruh. Pandemi kasebut wis nambah kerapuhan laten, kanthi mbatesi kegiatan penting ing umur kasebut: sosialisasi. Saiki yen darurat katon wis rampung, masalah kasebut bakal katon, mula wektune kanggo nyelehake potongan-potongan sing rusak.

Panaliten dening Guarantor Authority for Childhood and Adolescence lan Institut Kesehatan Nasional (ISS) nuduhake yen ana "'darurat kesehatan mental' nyata amarga panjaluk terus-terusan saka bocah cilik ing wilayah iki. Nyatane, para profesional wis nglaporake gangguan saka kelainan sing wis didiagnosis lan wiwitan kelainan anyar ing subyek sing rawan ".

Observatorium Kesehatan Mental ing Italia uga ngonfirmasi fenomena liyane sing kuwatir: agresi sing saya tambah. Analisis owah-owahan psikologis sing isih ana ing wong sing wis ngatasi Covid nuduhake manawa gugup, agresi lan gampang nesu umume sawise infeksi.

Temenan iku owah-owahan individu sing mengaruhi tingkat sosial, mulane "Data pisanan nuduhake yen agresi ing njaba omah lan ing kulawarga saya tambah akeh". Akibaté, pandemi bisa nuntun kita dadi masyarakat sing luwih ganas sing ditondoi dening agresi individu sing luwih gedhe.

Luwih prihatin babagan kesehatan mental ing Italia, nanging luwih sithik layanan

Survei sing ditindakake dening Ipsos nuduhake manawa 54% wong Italia ngerteni kemerosotan kesehatan mental amarga pandemi. Kabar apik yaiku persepsi kesehatan mental saya ganti, ngilangi stereotip lawas.

Ing rata-rata, 79% wong Italia nganggep padha karo kesehatan fisik lan mental. Salajengipun, 51% ngakoni yen dheweke kerep mikir babagan kesejahteraan emosional. Kecenderungan kuwatir babagan kesehatan mental paling gedhe ing antarane wong enom ing sangisore 35, dene sing luwih saka 50 cenderung kurang kuwatir babagan keseimbangan emosional dhewe.

Penting kanggo ngerti pentinge kesehatan mental lan mbebasake saka kabeh jinis stigma supaya wong bisa njaluk bantuan sadurunge masalah dadi luwih elek. Nanging uga kudu duwe layanan dhukungan sing tepat.

Wis ditemokake, nalika masalah psikologis saya tambah, layanan kesehatan mental saya suda, sing ora dadi prioritas sadurunge pandemi. Ing Italia mung ana 3,3 psikolog kanggo saben 100.000 pedunung, tokoh kuwatir sing bener ndhelikake gunung es saka kekurangan lan kasusahan emosi.

Ing Eropa, negara-negara kanthi penghasilan sing padha karo Italia duwe sekitar 10 psikolog kanggo saben 100.000 pedunung ing panguwasa kesehatan masyarakat. Iki tegese padha nandur modal meh kaping telu tinimbang Italia ing layanan kesehatan mental umum.


persis, Italia mung nyedhiyakake 3,5% saka pengeluaran kesehatan kanggo kesehatan mental, dibandhingake karo 12% saka rata-rata Eropa. Nyatane, 20% wong Italia ngerteni manawa dheweke angel ngakses layanan kesehatan mental umum.

Bonus Psikolog: Ora ana kesehatan tanpa kesehatan mental

Il bonus psikolog a "Kontribusi kanggo ndhukung biaya sesi psikoterapi", dana kanggo pitulungan psikologis diwenehake dening Aid Decree bis. Kamentrian Kesehatan nuduhake yen tegese "Dhukungan biaya pitulungan psikologis kanggo wong-wong sing, ing wektu pandemik lan krisis ekonomi sing gegandhengan, wis nambah kahanan depresi, kuatir, stres lan fragility psikologis".

- Iklan -

Sanajan ora ana langkah sing cukup kanggo nglindhungi lan ngrawat kesehatan mental kanthi skala gedhe, paling ora bisa mbantu nyuda efek psikologis sing ditinggalake dening pandemi. Aplikasi kasebut bisa dikirim kanthi elektronik wiwit 25 Juli nganti 24 Oktober 2022, ing situs web INPS.

Bantuan iki ditujokake kanggo wong sing duwe Isee ora ngluwihi 50 ewu euro, sanajan menehi sawetara tranche bantuan:

1. Kanthi Isee kurang saka 15 ewu euro, jumlah maksimum entuk manfaat yaiku 600 euro saben ahli waris.

2. Kanthi Isee antarane 15 lan 30 ewu euro, jumlah maksimum ditetepake 400 euro kanggo saben beneficiary.

3. Kanthi Isee ndhuwur 30 ewu lan ora ngluwihi 50 ewu euro, jumlah entuk manfaat padha karo 200 euro kanggo saben beneficiary.

Kanggo tugas kasebut, INPS bakal nggawe peringkat sing bakal nimbang ISEE nanging uga urutan tekane panjaluk kasebut. Yen hak kanggo bonus psikolog dikenali, kontribusi bisa ngginakaken kanggo jumlah nganti 50 euro kanggo saben sesi psikoterapi, lan mbayar nganti jumlah maksimum diutus.

Penerima bakal nampa kode sing gegandhengan sing unik, sing bakal dikirim menyang profesional ing ngendi sesi psikoterapi dianakake. Jumlah kasebut kudu digunakake sajrone wektu maksimal 180 dina wiwit ditampa aplikasi, sawise tenggat wektu iki kode kasebut bakal dibatalake.

Pungkasan, penting kanggo njlentrehake manawa psikolog sing tanggung jawab kanggo sesi kasebut kudu didaftar ing Daftar Psikolog. Mulane, penting kanggo mesthekake yen sampeyan minangka profesional sing berpengalaman lan berkualitas. Bonus psikolog uga bisa digunakake ing sesi psikoterapi online, contone liwat Layanan psikologi online Unobravo.

Sumber:

Petrella, F. (2022, Januari) Kesehatan mental: panemu lan persepsi babagan pentinge kanggo kesejahteraan fisik lan mental. Ing: Ipsos.

Daniela Bianco et.al. (2021), Laporan Indeks Kesehatan Mental Headway 2023. Ing: The European House Ambrosetti.

(2022), Pandemi, perkembangan saraf lan kesehatan mental bocah lan wong enom. Ing: Episentrum, Institut Kesehatan Tinggi.

Emanuela Medda et.al. (Februari 2022), Covid-19 ing Italia: Gejala depresi sadurunge lan sawise kunci pisanan. Ing: Perpustakaan Kedokteran Nasional.

Elisa Manacorda (2021 Maret), Covid: bunuh diri mundhak, hubungane karo pandemi sing diteliti ora jelas. Ing: Republik.

(2022 Juni), WHO menehi tandha "desatención" saka trastornos mentales a nivel mundial. Ing: Redacción Médica.

(2022 April), Covid-19, kesehatan mental lan kabiasaan mangan: proyek #LANGSUNG bareng. Ing: Epicenter Istituto Superiore di Sanita.

Stefania Penzo (2022 Mei), Kesehatan mental, ing Italia mung 3 psikolog kanggo saben satus ewu pedunung. Ing: Lifegate.

Nicola Barone (2022 Mei), Kesehatan mental, kanthi Covid + 30% kasus nanging luwih sithik sewu dokter. Apa psikiater takon. Ing: Sole24ore.

(2022 Agustus), Covid: Observatorium Kesehatan Mental, 'masyarakat paling kejam ing pasca-pandemi'.

Pintu mlebu Kesehatan mental ing Italia: ngendi kita? sepisanan umum ing Sudut Psikologi.

- Iklan -
Artikel sadurungéBelen nuduhake foto ibune Veronica nalika isih enom: mirip banget
Tulisan sabanjureFrancesco Chiofalo lan rahasia panas supaya tetep fit: "Nggawe katresnan 20 menit saben dina"
Bagean Majalah iki uga menehi komentar babagan nuduhake artikel sing paling apik, apik lan relevan sing diowahi dening Blog liyane lan Majalah sing paling penting lan misuwur ing web lan ngidini supaya bisa mbukak umpan kanggo mbukak. Iki ditindakake kanthi gratis lan nirlaba nanging mung duwe tujuan kanggo nuduhake regane konten sing ditulis ing komunitas web. Dadi… kenapa isih nulis topik kaya mode? Dandanan? Gosip? Estetika, kaendahan lan jinis? Utawa liyane? Amarga yen wanita lan inspirasi nindakake, kabeh bakal duwe visi anyar, arah anyar, lan ironi anyar. Kabeh diganti lan kabeh katon nganggo warna lan warna anyar, amarga alam semesta wanita minangka palet gedhe kanthi warna tanpa wates lan mesthi anyar! Kepinteran sing luwih alus, luwih alus, sensitif, luwih ayu ... ... lan kaendahan bakal nylametake jagad!