Ngimpi iku kepinginan

0
- Iklan -

Dina iku cerah banget lan kita wis tekan taun 2021. Pungkasane, taun elek taun 2020 nilar kita. Sayange, kita ora bakal lali, nanging saiki wis ana ing mburi kita. 2020 nuwuhake tantangan gedhe tenan sing kudu dicoba ing taun 2021. Tantangan sing penting banget kanggo kita lan negara. 

Vaksin kasebut

Sawise dina kapisan khusus kanggo vaksinasi, tanggal 27 Desember 2020, kampanye vaksinasi paling gedhe ing sejarah kita resmi diwiwiti ing wulan Januari 2021. Sawise sawetara kahanan sing durung mesthi, mesin organisasi diatur lan mayuta-yuta wong Italia wis nampa dosis kaping pisanan. Sanajan ing antarane sing paling beda, ana akeh adhesi; wayahe bersejarah lan dhasar kanggo masa depan kita. Wolung puluh utawa 90% populasi sing divaksinasi kudu dihubungi kanggo entuk kekebalan kawanan sing, miturut istilah awam, bisa ateges urip kanthi bertahap menyang urip normal. Wiwit wayahe, bisa uga, aspek-aspek gesang kita saben dinane bakal bali menyang warna alami, sing wis ana sadurunge pandemi Covid-19. 

Aktivitas produktif

- Iklan -

Terus kampanye vaksinasi kanthi akeh lan terus-terusan, jagad produktif uga wiwit nerusake lakune, sing diganggu sacara dramatis setaun kepungkur. Perusahaan-perusahaan gedhe nerusake produksi kanthi kapasitas penuh, usaha cilik lan menengah, sing paling ngalami krisis, miwiti urip anyar amarga bantuan saka pamrentah. Wedi sadurunge ora bisa, uga ana pemulihan kanggo dheweke lan kulawargane. 

Bar lan restoran nemokake dheweke latar lengkap, karo dheweke pelanggan sing bali seneng lan siyap ngrasakake momen sing kayane dilalekake. Obrolan, gosip, guyu kasar diwiwiti maneh kanthi cara sing nyenengake. Pinten kita ora kejawab kabeh iki. Saiki kita pulih, lan kayane pancen ora ana kedadeyan apa-apa.

Jagad hiburan diwiwiti maneh 

Taun iki wis diwiwiti sawetara wulan kepungkur, kembang ing wit ngelingake yen musim semi wis teka. Bioskop lan bioskop pungkasane dibukak maneh; mandeg sing dramatis sing suwe banget, uga mandhegani pikiran kita, mandheg sawetara nafsu sing paling apik. Film ing layar amba, pagelaran teater, konser musik bali nggawe kita bungah. Seniman lan, utamane, kabeh buruh, sing penting banget kanggo kabeh produksi, bali dadi protagonis, menehi rasa seneng lan kesenengan sing mung ora aktif, nanging saiki bakal diwiwiti maneh. 

Blokir budaya ing saben aspek kaya nyedhiyakake awak ing ruangan sing adhem supaya hibernasi. Kabeh fungsi penting dipateni. Nanging saiki kabeh diterusake maneh, kayane kothak Pandora dibukak, sing ora njaga kabeh piala, kaya ing mitologi Yunani, yen ora bisa ditemokake, ngasilake kabeh emosi.

Rasane. sensasi, karep, tetep ditutup ing njero awake, njeblug. Awak wis diowahi, semangat vital wis bali lan saiki mesin pikiran kita urip maneh. Mobil pungkasane muter maneh. 

- Iklan -

Penonton bali menyang stadion

Stadion lan aula olahraga dibukak maneh, kabeh kegiyatan kompetitif pungkasane nggunakake kehangatan lan dhukungan masarakat. Tangisane para olahragawan sing tumindak ora maneh kumandhang, nanging mung masarakat sing surak karo sing disenengi.

Ing sekolah tanpa topeng

Sekolah pungkasane mbukak kanthi aman. Kabeh sekolah kabeh level, ora ana maneh sinau jarak. Saiki wulan September lan saiki topeng ora bakal dibutuhake maneh, sisa residu periode pandemi tetep dadi gel pembersih, nanging minangka perlindungan sing mesthi migunani, sanajan virus kasebut wis liwati. Pungkasane, bocah-bocah ora dipeksa maneh nganggo topeng sing ngganggu, nandhang lara 5 jam sedina. Saiki, pungkasane, dheweke duwe bangku disusun kanthi normal; masing-masing karo kanca meja ing sandhinge lan kanca liyane sing diatur ing ngarep lan mburi, njupuk, ngomong, dolanan lan guyonan. 

Master lan profesor ora nganggo topeng maneh lan pungkasane praupane lan swarane ora ditutup maneh, nanging katon lan alami kanthi alami. Pirang-pirang minggu kepungkur, ing normalitas anyar sing apik iki, godhong musim gugur tiba. Kadhemen pisanan teka. 

Ing wulan November, kita bisa bali ngunjungi wong sing ditresnani lan, ora suwe, Desember teka. Natal! Nanging, wektu iki, kita ngrayakake kaya sing diucapake, karo sapa wae sing dikarepake lan ing papan sing paling disenengi. Kita blanja ing endi lan kapan sing dikarepake, kanthi tenang gabung karo akeh wong ing pasar sing paling beda. We tuku barang sing ora prelu. mung kanggo seneng tuku normalitas sing apik banget. 

Ngimpi iku kepinginan

Nanging apa swara iki? Asale saka ngendi? Ora! Alarm muni lan saiki wis jam 7.00. 


Apa tegese kabeh? Apa sing dak impenake kabeh? 

Yen impen pancen dikarepake, ayo padha priksa manawa impen kasebut kabeh kayektenan. 

Sugeng 2021 kanggo kabeh. Kanggo mangkat anyar sing semangat.

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.