Icarus, nalika doping minangka negara

0
olahraga
- Iklan -

Aja dolanan geni. Dheweke mesthi nerangake marang kita, ta? Nanging, wong iku banget penasaran saka apa sing kedadeyan ing saubengé kanggo ngalihake perhatian saka apa sing wis diwiwiti, utamane yen dheweke ngerti yen mbebayani lan dilarang.

Kaya sing kedadeyan karo pembuat film (uga pengendara sepeda amatir) Bryan Fogel nalika mutusaké kanggo document kang nyoba doping, kanggo nduduhake carane gampang kanggo ngapusi tes.

Ora ana sing bakal mbayangake, ing taun 2017, "Icarus"Bakal dadi film dokumen Netflix babagan skandal paling gedhe ing donya olahraga Rusia, malih menang taun mengko ing Penghargaan Akademi kanggo Dokumenter Paling Apik.

Fogel, supporter gedhe saka Lance Armstrong, dheweke kaget krungu kabar yen idolane uga nggunakake zat doping. Dadi, dheweke mutusake kanggo miwiti "perjalanan" iki lan liwat serangkaian panggilan video lan rapat, kita ngerti transisi radikal saka penyelidikan sing sederhana menyang demonstrasi ketidakjujuran olahraga ing tingkat paling dhuwur.

- Iklan -

Perjalanan Fogel diwiwiti saka laboratorium anti-doping Universitas California karo ilmuwan Don Catlin, sing negesake teori pengendara sepeda: kanthi pancegahan tartamtu, tes bisa bias. Nanging, Catlin mutusake mundur, wedi karo akibat sing bisa ditindakake dening riset iki lan ngirim bal menyang kepala kolega laboratorium anti-doping Rusia, Grigorij Rodčenkov, sing bakal nuduhake kabeh penipuan gegandhengan karo 2014 Sochi Games (kanggo jeneng siji), sing disebut "Sochi Resultat" operasi, umume dipasrahake marang mantan KGB (saiki FSB) lan dibiayai dening Putin piyambak. Nanging ayo padha pindhah ing urutan.

Nalika Rodčenkov terus ngetutake Fogel ing "perjalanan", tanggal 9 Desember 2014 sawijining dokumenter Jerman dirilis sing dipuntudhuh atlit Russian saka doping (mesthi diterbitake sawise informan ninggalake negara). Lan ing kene tangane sing mbukak kothak Pandora iki: WADA (World Anti-Doping Agency) miwiti investigasi marang Federasi Rusia kanthi mbukak luwih saka rong balung ing lemari. Saka tutup-up kanggo sampel numpes a sogokan kanggo ndhelikake tes; "Rusia minangka kekaisaran ala" minangka dhokter dhewe ngandika. Mangkono, tanggal 13 November 2015, penundaan atletik Rusia saka kabeh kompetisi diumumake.

Rodčenkov, kanthi bantuan Fogel, bisa lolos menyang Amerika lan, sejam sadurunge pungkasan dokumenter kita, kita duwe wawancara dawa ing ngendi dheweke mbukak kabeh babagan karyane lan (paling ora sebagian) urip pribadine.

icarus netflix

Atlet doped ngetutake a program ketat dibiayai dening negara dhewe, kang Akibate gawe katut sing Putin ngerti kabeh (senadyan kasunyatan sing loro, loro mentri olahraga banjur Vitaly Mutko, lan wakil menteri Iuri Nagornykh nyoba kanggo nolak bukti).

Bahan doping sing disiapake dening Rodčenkov yaiku koktail saka telung zat dicampur karo liqueur. Dheweke uga nerangake kabeh proses ijol-ijolan conto urin sing kontaminasi karo sing resik: iki minangka "upaya tim" sing gedhe banget saka para ilmuwan lan agen mantan KGB.

- Iklan -


Cara kerjane kanthi ringkes: conto A lan B (sing pisanan dianalisis langsung, sing nomer loro disimpen kanggo pemeriksaan luwih lanjut yen sampel A positif) diisi ing ngarepe steward lan ditutup nganggo tutup sing kudu dipisahake kanggo mbukak. Ing wayah wengi, Rodčenkov liwat urin sing terkontaminasi menyang agen ing bangunan jejere sing malah nggawa bali gendul karo cipratan resik. Dheweke uga nemokke sistem sing ngidini dheweke mbukak tanpa kudu ngilangi penutupan kasebut.

Nalika dhokter nyingkirake kabeh iki, ing Rusia dheweke nyoba ngrusak dheweke lan garwane lan anak-anake ditakoni, nanging saiki karya wis diwiwiti lan kudu diterusake. Dadi kabeh dilaporake ora liya yaiku New York Times.



Tanggal 17 Juni 2016 dheweke teka larangan dikonfirmasi kanggo bocah-bocah atletik Rusia kanggo saingan ing Olimpiade Rio lan, nambah dosis, sedina sawise WADA ngusulake supaya kabeh atlit ora dilebokake ing kompetisi kasebut. Proposal sing banjur dicabut.

Rodčenkov, ing mburi dokumenter, ngetik a program perlindungan saksi wedi banget marang kaslametane. Rekan-rekan liyane sing nyatane ditemokake mati amarga ana sebabe, ayo ngomong curiga kanggo subyek kasebut.

Nganti saiki, dhokter kasebut isih ora ana lan, diwawancarai BBC ing taun 2020, dheweke ujar manawa Rusia durung owah lan ora ana atlit sing kudu bersaing ing Tokyo. WADA, ing sisih liya, netepake manawa wong sing kabukten resik bisa melu ing gendéra netral.

Ana game sing mbebayani kanggo diputer, nanging kudu diadhepi kanggo kepentingan jagad sing kita tresnani iki.

Njupuk sawetara jam metu saka dina lan ndeleng carane ilmu wis maju lan, tangan ing tangan, kemampuan wong kanggo ndhelikake identitas asline. Njupuk review apik lan nganalisa luwih ing ambane noda ageng ing sajarah olahraga mung bisa dadi menarik.

Artikel kasebut Icarus, nalika doping minangka negara Saka Olahraga lair.

- Iklan -

Artikel sadurungéRatu nyekel tangane marang Harry lan Meghan: undhangan menyang Balmoral ditindakake
Tulisan sabanjure5 jinis perawatan psikologis kanggo kecanduan
Bagean Majalah iki uga menehi komentar babagan nuduhake artikel sing paling apik, apik lan relevan sing diowahi dening Blog liyane lan Majalah sing paling penting lan misuwur ing web lan ngidini supaya bisa mbukak umpan kanggo mbukak. Iki ditindakake kanthi gratis lan nirlaba nanging mung duwe tujuan kanggo nuduhake regane konten sing ditulis ing komunitas web. Dadi… kenapa isih nulis topik kaya mode? Dandanan? Gosip? Estetika, kaendahan lan jinis? Utawa liyane? Amarga yen wanita lan inspirasi nindakake, kabeh bakal duwe visi anyar, arah anyar, lan ironi anyar. Kabeh diganti lan kabeh katon nganggo warna lan warna anyar, amarga alam semesta wanita minangka palet gedhe kanthi warna tanpa wates lan mesthi anyar! Kepinteran sing luwih alus, luwih alus, sensitif, luwih ayu ... ... lan kaendahan bakal nylametake jagad!