Gino Strada lan Wonderful FOLLY

0
Jalan Gino (1)
- Iklan -

Gino Strada ed proyek edan kasebut diwarisake kanggo kabeh manungsa

Nalika taun 1509 nalika teolog Walanda, humanis lan filsuf Erasmus saka Rotterdam nyipta karya satir sing ditrapake kanggo kancane Thomas More, sing judhule wis dingerteni ing sejarah minangka: "Pujian Madness". Karya sing kudune ora diterbitake, nanging nalika nyithak, sukses kanthi sukses, mula dadi topik cetak ulang lan diterjemahake menyang basa Prancis, Jerman lan Inggris. Karangan Erasmus mbukak kanthi pas karo pangalembana Madness, sing nganggep, ing kaca-kaca teolog Walanda, sifat sing bisa ditegesi minangka "gaib".

Pujian kegilaan liyane

Pethikan saka karya iki, sing wis dadi bagean saka sejarah pemikiran modern, menehi kita kesempatan kanggo ngenalake jinis pujian liyane. Pujian saka wong hebat sing nilar kita sawetara dina kepungkur lan, sajrone jam kasebut, dikenang ing kutha Milan. Pujian wong lan dheweke Madness. Saka wong, dhokter, ahli bedah sing ing sawijining dina duwe Edan idea nggawa HEALTH, CARE MEDICAL, FIZIKAL lan PSIKOLOGI SUPPORT menyang papan sing paling ala ing saindenging jagad, papan-papan sing kabeh sukarela dilalekake dening kabeh wong: TEATUR PERANG.

- Iklan -

Nanging ing jejere wong lanang Edan mesthi ana wanita sing luwih akeh Edan saka dheweke. Tanggal 15 Mei 1994 nalika ana pria lan wanita nggawe Madness paling luar biasa ing dekade pungkasan lan dheweke ngarani EMERGENCY - Dhukungan Urip kanggo Korban Perang Sipil. Iki minangka asosiasi kamanungsan sing tujuane yaiku, semplicemente, kanggo nawakake perawatan medis lan bedah kanthi kualitas paling apik kanggo para korban perang lan mlarat. Bisa uga ana siji proyek liyane Edan? Apa rencana kemanusiaan - kesejahteraan luwih utopian lan ora bisa dipikolehi tinimbang iki? Pancen ora, amarga iku wis dadi rencana sing mokal.

Gino Strada. Mustahil ora ana

Tembung IMPOSSIBLE, ora ana ing kosakata pria lan wanita sing lagi kita omongake, sing jenenge JALAN GINO e JALAN TERESA SARTI. Ing tanggal 1 September 2009 Teresa Sarti Strada tilar donya, tanggal 13 Agustus giliran KK Strada. Liwat telung dina, Setu 21, Minggu 22 lan Senin 23 Agustus, persis ing kantor pusat Darurat ing Milan, Italia lan jagad menehi salam pungkasan Edan ahli bedah saka sapa kabeh diwiwiti. Ndhuwur guci sing ngemot awu, sawijining ukara dening Gino Strada misuwur: " Hak kudu diduweni kanggo kabeh wong, hak kanggo kabeh wong, yen ora duwe hak istimewa". Kanggo wong sing ora seneng ngomong akeh, sing mung dianggep fakta, tembung kaya iki minangka manifesto ideologis, yaiku DNA-ne.

- Iklan -

Gino Strada wis nggawa menyang kabeh papan sing dilalekake dening Gusti Allah, lan kanggo wong-wong sing ngakoni Gusti Allah, hak kanggo perawatan, tanpa preduli warna kulit, kepercayaan agama utawa politik, dadi korban utawa algojo. Saben uwong iku manungsa lan saben wong duwe hak padha karo perawatan. Gino Strada minangka ateis nanging spiritualitas, sing nyebabake dheweke menehi kabeh awake dhewe kanggo wong liya kanthi bebaya urip, duwe sesuatu sing gaib. Persis kaya sing diandharake Erasmus saka Rotterdam, ing Madness iku nduweni sipat gaib. Sing Apik, Unik lan Ilahi Madness dening Gino Strada.

Warisan sing Edan

Lan saiki iki Edan pusaka bakal diwenehake menyang tangane putrine Gino Strada, cecilia. Ing wektu iki nalika bapake narik napas terakhir, dheweke ana ing segara ing kapal LSM Italia ResQ People Saving People, kanthi 166 wong ing kapal, nylametake ing tengah Mediterania.

"Ya, aku nindakake perkara sing bener ing wektu sing dramatis, iki mbantu aku dhewe. Karo 166 wong sampeyan mesthi sibuk, sanajan kanggo tugas kru: wiwit ngresiki jedhing nganti nyiyapake nedha bengi. Rasa tanggung jawab marang wong-wong kasebut kudu ngatasi kabeh perkara, aku ora duwe wektu kanggo mandhiri karo pikiranku, saiki nalika aku ana ing lapangan, aku bakal duwe wektu kanggo mikir babagan awake dhewe lan bapakku".


La Edan warisan ing tangan apik banget lan Apik banget Madness digawe dening Gino lan Teresa Strada bakal terus wangkal nandur perawatan medis, kamanungsan lan ngarep-arep perdamaian ing endi wae perawatan medis, kemanusiaan lan pangarep-arep perdamaian kurang. Dheweke bakal duwe penampilan Cecilia Strada lan atusan Marvel liyane Edan ing antarane para dokter, ahli bedah, perawat lan sukarelawan, sing bakal terus-terusan nyebar kabar saka Gino lan Teresa Strada:

Yen perang ora diusir saka sejarah manungsa, mula bakal dadi perang sing bakal ngilangi manungsa saka sejarah

Ngrungokake Pink Floyd sing dikasihi, ana pikirane:
“Muga-muga, muga-muga sampeyan ana ing kene"

Artikel dening Stefano Vori

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.