Fashion mangsa: antarane NFTs lan Metaverse

0
Cover Metaverse
- Iklan -

Kasunyatan maya lan metaverse dadi masalah topikal, ing jagad sing lagi nyiapake kanggo ngrampungake transisi digital, malah industri fashion katon menyang masa depan sing digawe saka sandhangan virtual.

Apa sampeyan bakal tuku sandhangan sing ora ana? Lan pinten sampeyan bakal gelem mbayar kanggo iku?

Industri saka fashion virtual (uga disebut fashion digital) wis direkam dodolan saka puluhan yuta Euros, mbingungake definisi kita apa nyata ing fashion lan apa ora. miturut Gucci, merek wayahe, iku "mung sawetara wektu" sadurunge omah fashion utama gabung ing donya NFT(token non-fungible) lan aspèk fashion digital liyane. Kanthi sasi fashion pungkasan ing Oktober, akeh merek wis kerja sama karo NFT kanggo nggawa sandhangan digital menyang koleksi. 

Iki amarga, malah fashion, wis nyiapake kanggo transisi menyang metaverse.

- Iklan -

Metaverse 

Konsep metaverse minangka salah sawijining topik tren paling gedhe ing jagad iki  teknologi, utamané wiwit nalika Facebook diadopsi sesanti ing lengkap, arep dadi adoh kanggo ngganti jeneng perusahaan kanggo meta.

Dhewe, ing Metaverse minangka istilah sing umume nuduhake lingkungan virtual sing dienggo bareng, ing ngendi wong bisa mlebu internet lan kang diwakili dening dhewe avatar 3d.

Nganti saiki, kita wis sesambungan online kanthi pindhah menyang situs web utawa liwat media sosial lan aplikasi, dene ide metaverse kalebu macem-macem interaksi multidimensi, ngendi pangguna bisa kanggo nyilem ing konten digital tinimbang mung ndeleng.

Ing njero, kaya sing diwenehake dening Mark Zuckerberg, wong bisa ketemu, kerja lan dolanan. Iki nyatane bisa thanks kanggo nggunakake headphone, kaca tingal kanggo kasunyatan tambah, app kanggo smartphone utawa piranti liyane.

Fashion ing metaverse

Aktivitas potensial kasedhiya online bakal mawarni-warni minangka sakbenere nonton a konser, njupuk trip online, tuku lan nyoba vestiti digital. Ing metaverse, pangguna bakal bisa tuku tanah virtual lan aset digital liyane sing diduga nggunakake cryptocurrencies.

Fashion uga bakal saya bosok ing metaverse: pelanggan saka generasi Z  bakal nglampahi wektu liyane lan liyane a muter online, sosialisasi lan blanja.

Sanajan kasunyatan virtual, wong bakal pengin avatar katon paling apik. Thanks kanggo NFTs, pengalaman saka metaverse bakal ngidini wong kanggo kebak kacemplungaken piyambak ing industri fashion malah ing donya virtual, duwe kepemilikan bener saka fashion lan barang kemewahan padha tuku. Wiwit NFT bisa dilacak lan unik, masalah barang-barang fashion palsu bakal dadi perkara sing kepungkur, kanthi saben barang digital bisa diverifikasi ing blockchain.

Kasunyatan virtual bakal ngidini merek fashion akses menyang a aliran anyar revenue:

- Iklan -


tinimbang mung ngedol produk fisik, merek fashion bisa entuk dhuwit kanthi ngedol barang lan sandhangan virtual ing pasar desentralisasi. Kauntungan tambahan kanggo merek yaiku kamungkinan kanggo nggayuh blumbang penggemar fashion sing luwih gedhe, sing bakal bisa melu tanpa jarak fisik karo merek kasebut.

Apa sing dikarepake saka merek ing metaverse

Ing taun-taun pungkasan, industri fashion wis fokus ing persimpangan pasar digital lan fisik, ngembangaken liyane lan liyane menyang terakhir, anjog kanggo loro pendekatan beda kanggo fashion digital:

  1. Gabungan fisik lan digital: yaiku fashion digital sing bisa digunakake wong kanthi nggunakake kasunyatan sing ditambah utawa virtual
  2. Digital lengkap: yaiku fashion digital sing didol langsung menyang avatar

Conto ing arah iki kolaborasi antarane Balenciaga lan Fortnite, sing bisa tuku sandhangan (katon ing ngisor iki) sing diilhami dening macem-macem desain Balenciaga, ing game kasebut.

Kolaborasi karo game iku ora mung cara kanggo eksprimen karo kreatifitas saka perancang sing, minangka nggantosi kesempatan ekonomi ageng, bantuan merek kanggo njaluk nyedhaki generasi Z. Paling iki joint ventures nyatane, nawakake panuku kesempatan kanggo njaluk tangan ing a sandhangan fisik edisi winates, kaya sing ditampilake ing game kasebut.

Gabungan industri video game lan fashion nawakake kesempatan tanpa wates kanggo kreatifitas, sing bakal ngluwihi wates fisik industri fashion, dadi avatar saka wangun apa wae sing dikarepake.

uga Dolce lan Gabbana ing Oktober dirilis koleksi digital dumadi saka sangang item sandhangan NFT, nyebataken "Koleksi Genesis". Didol udakara $ 5,7 yuta, koleksi kasebut dadi koleksi digital paling larang nganti saiki.

Ing sisih liya, ana sing mikir kanggo ngluwihi "fashion digital" sanajan ing njaba metaverse, fokus ing rong faktor sing dadi protagonis ing mode: kelestarian lan teknologi.



Jae Slooten, co-founder saka perintis merek fashion digital Walanda "The Fabricant", argue yen fashion donya nyata bakal dadi tambah teknologi lan sustainable, karo bahan cerdas sing tumindak kaya kulit kapindho lan bisa ngawasi awak kita. .

"Aku rumangsa yen masa depan ana ing materi sing cerdas lan bisa tuwuh bareng karo kita utawa malah tuwuh ing kita "Slooten nerangake, nambahake yen jagad fisik bakal ngidini wong nuduhake "ekspresi sing luwih sober babagan sapa kita." Yen ora, miturut Slooten, bagean ekspresif bakal diterjemahake menyang kasunyatan virtual. "Lan, ing jagad digital, kita bisa dadi gila. Kita bisa nganggo klambi sing digawe saka banyu utawa duwe lampu ing endi wae lan ngganti tekstil sampeyan miturut swasana ati sampeyan ".

Pungkasan taun, perusahaan Slooten Fabricant nyathet rekor nalika salah sawijining gaun virtual didol ing lelang kanthi rega $ 9.500.

"Pemilik anyar nganggo ing Facebook lan Instagram dheweke", ngandika Sloten.

Kesimpulane, ing metaverse, jagad maya sing utamane menehi pengalaman visual, peran fashion minangka alat kanggo ekspresi pribadi lan sosial mung bisa dadi peran utama. Iku tetep mung kanggo ngenteni screenwear sampeyan dadi anyar dalan ruangan.

Sumber: https://internet-casa.com/news/moda-del-futuro/

- Iklan -

Artikel sadurungéCarane menehi motivasi marang wong sing ora duwe motivasi
Tulisan sabanjureKaia Gerber lan Jacob Elordi bubar
Bagean Majalah iki uga menehi komentar babagan nuduhake artikel sing paling apik, apik lan relevan sing diowahi dening Blog liyane lan Majalah sing paling penting lan misuwur ing web lan ngidini supaya bisa mbukak umpan kanggo mbukak. Iki ditindakake kanthi gratis lan nirlaba nanging mung duwe tujuan kanggo nuduhake regane konten sing ditulis ing komunitas web. Dadi… kenapa isih nulis topik kaya mode? Dandanan? Gosip? Estetika, kaendahan lan jinis? Utawa liyane? Amarga yen wanita lan inspirasi nindakake, kabeh bakal duwe visi anyar, arah anyar, lan ironi anyar. Kabeh diganti lan kabeh katon nganggo warna lan warna anyar, amarga alam semesta wanita minangka palet gedhe kanthi warna tanpa wates lan mesthi anyar! Kepinteran sing luwih alus, luwih alus, sensitif, luwih ayu ... ... lan kaendahan bakal nylametake jagad!

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.