Desain Grafis Wiwitan: Dhasar

0
Dhasar desain
- Iklan -

Dhasar desain minangka dhasar saben media visual, saka seni rupa.

Kanggo kaca web Desain situs web.

Malah rincian sing paling cilik, kayata font sing paling akeh komposisi.

Apa conto-conto sing padha? Sawetara elemen dhasar banget, kalebu garis, bentuk lan bentuk, tekstur lan keseimbangan.

- Iklan -

Sampeyan bisa uga ora katon kaya dhewekan, nanging bebarengan.

Bagéan saka kabeh sing bisa dideleng lan digawe.

Dhasar bisa dadi angel banget, luwih-luwih yen sampeyan ora nganggep seniman.

Nanging, ana akeh sing bisa sampeyan sinau (saka dhasar) babagan nggarap macem-macem aset lan nggawe gambar prasasti sing Sederhana.

Ayo diwiwiti kanthi wiwitan karo salah sawijining elemen paling dhasar.

Baris.

Baris minangka wujud sing nyambung loro utawa luwih poin.

Bisa lemu utawa ceking.

Bergelombang utawa retak.

Kabeh kemungkinan menehi font sethithik bedane Garis asring ditampilake ing desain; Contone, ing grafis, ilustrasi.

Lan grafik Elemen, kayata tekstur lan pola.

Dheweke uga umum ing struktur teks, supaya bisa nambah penekanan.

Misah utawa ngatur Konten.

Utawa malah ngarahake mripate pamirso.

Nalika nggarap fon, waca hal-hal kayata bobot, warna, tekstur, lan pola.

Kualitas halus kasebut bisa nduwe pengaruh gedhe ing tampilan desain sampeyan.

Temokake papan sing ndhelikake garis-garis ing ngarsane; Contone, ing teks.

Dadi ing kene, nyoba macem-macem sifat bisa menehi asil sing beda banget.

Bentuk yaiku wilayah apa wae dimensi sing bisa dingerteni kanthi wates.

Iki kalebu bunder, kothak, segitiga, lan liya-liyane.

Bentuk dadi rong kelas sing beda: geometris (utawa biasa) lan organik (nalika bentuk luwih organik).

Bentuk minangka bagean penting kanggo komunikasi ide kanthi visual.

Dheweke menehi karakter gambar lan menehi ngerti.

Kita ngerti tandha-tandha ing dalan, simbol, lan uga seni abstrak umume amarga wujude.

Bentuk duwe macem-macem kagunaan saben dinane.

Dheweke bisa mbantu sampeyan ngatur utawa misahake konten.

Gawe ilustrasi sederhana.

Utawa mung nambah minat ing gaweyan Bentuk penting amarga iku dhasar kanggo akeh prekara Sinau ndeleng desain liyane, lan ora suwe, sampeyan bakal wiwit ndeleng ing endi wae.

Nalika wujud dadi 3D, kita diarani model.

- Iklan -


Bentuk bisa 3D lan ana ing kasunyatan.

Utawa bisa uga diwenehake, nggunakake Teknik kayata cahya, bayangan, lan perspektif kanggo nggawe ilusi ambane.

Ing desain 2D, model kasebut ndadekake realisme bisa ditindakake.

Tanpa, bal sing bouncing mung bunder.

Bangunan 3D namung minangka serangkaian persegi panjang.

Malah desain datar nggunakake teknik halus kanggo nuduhake variasi bentuk lan ambane.

Ing komposisi saben dinten, tujuane tokoh kasebut padha, nanging ing skala sing luwih cilik.

Contone, bayangan sederhana bisa nggawe ilusi lapisan.

Utawa menehi obyek Kroso papan.

Bentuk dhasar bisa nyebabake sentuhan realisme ing karya sampeyan - alat sing kuat nalika digunakake kanthi moderat.

Tekstur minangka kualitas fisik permukaan.



Kaya bentuk kasebut, bisa uga 3D - sampeyan bisa ndeleng lan ndemek - utawa bisa uga diwenehake, sing nuduhake manawa bakal ana rumangsa yen ana ing kasunyatan nyata.

Ing desain kasebut, tekstur nambah ambane lan sentuhan ing gambar liyane sing rata.

Objek bisa katon alus, atos, atos, utawa alus, gumantung karo obyek sing lagi diputer.

Kanggo pamula, tekstur nggawe gambar latar mburi sing apik lan bisa nambah minat ing gaweyan Katon kanthi rapet, lan sampeyan bisa nemokake kain ing papan sing ora dikarepake, kaya garis sedhih.

Lambang sing apik lan mengkilap.

Ati-ati aja nganti kebacut - akeh banget tekstur ing siji desain kanthi cepet sing bakal ngrusak.

Keseimbangan minangka distribusi bobot visual sing padha (kanthi tembung liya, sepira bab sing narik kawigaten para penonton).

Imbangan bisa dipengaruhi dening pirang-pirang perkara, kalebu warna, ukuran, nomer, lan ruang negatif.

Nguasai keseimbangan bisa dadi angel kanggo pamula, amarga mbutuhake intuisi.

Untunge, jagad desain kebak conto Repetisi mbantu sampeyan ngerteni Desain simetris padha utawa padha karo loro-lorone poros.

Dheweke rumangsa imbang amarga saben pihak padha wae (yen ora padha).

Desain asimetris beda, nanging bobote isih rata.

Desain seimbang amarga bisa narik kawigaten bab sing bener.

Akeh wong nggunakake strategi sing diarani aturan nomer telu.

Iki nggambarake wilayah kerja sampeyan dipérang dadi kothak 3 × 3.

Titik fokus gambar diselehake cedhak utawa cedhak salah sawijining garis iki, nggawe keseimbangan visual karo ruang liyane. Kita nemokake jinis komposisi iki amarga, miturut panliten, mripat manungsa Lumrah tindakake dalan iki nalika mindhai kanggo ngrancang.

Dhasar desain utamane nggambarake gambar sing luwih gedhe - kanthi tembung liya, sinau Nyinaoni rincian cilik sing nggawe saben komposisi.

Wawasan iki bisa ditrapake kanggo meh kabeh jinis proyek, apa sampeyan nggawe grafis dhewe.

Utawa mung golek cara sederhana kanggo nambah bisnis.

Matur suwun amarga wis gabung karo dhasar desain.

Priksa liyane tema desain, kalebu warna, tipografi, lan liya-liyane.

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.