Claudio Baglioni 2022, taun kenangan

0
- Iklan -

Ora mung ulang tahun, nanging uga ulang tahun liyane

Iki yaiku 16 Mei 19 ... '51 Montesacro lan kabeh diwiwiti ... " minangka tembung pambuka album paling penting saka karir gedhe saka Claudio Baglioni, Sadawane dalan, taun 1981. Lan sabanjure, mbesuk 16 Mei bakal menehi tandha 71ulang tahun kanggo seniman Romawi, sing bakal ngrayakake kanthi cara sing paling cocog karo dheweke: nyanyi ing konser. Akeh konser, 71 ing kabeh, mesthi ora sembrono lan kepinginan kanggo bali menyang sing saka solo, dikancani solo saka pirantine, piano.

Ora kebeneran yen tur kasebut diarani TWELVE NOTE ONLY 2022. Bali menyang nyanyi langsung sawise istirahat sing dipeksa lan suwe amarga pandemi minangka momen pembebasan kanggo kabeh seniman. Lan dheweke bali nyanyi ing taun tartamtu, ing saliyane ulang tahun tradisional lan biasanipun, paling ora rong ulang tahun penting liyane bakal dirayakake kanthi pantes.

Rong rekurensi sing nggawa penyanyi-penulis lagu Romawi ing pirang-pirang dekade. Pisanan iku salah siji saka kang kabeh diwiwiti, ing 1972 iku nyatane taun lagu sing mbukak lawang kanggo sukses a Claudio Baglioni. Ing kasus iki, judhul ora perlu disebutake. nanging mung ukara pisanan: "T-shirt tipis dheweke, kenceng banget nganti aku mbayangake kabeh”, Liyane banjur teka dhewe, amarga kita kabeh nembang paling ora sepisan ing urip kita.

- Iklan -



Sèket taun pisanan saka song kang, ing siaran misuwur conducted dening Pippo Baudo, Fantastic 5, dipilih dening wong Italia minangka lagu cinta abad. Lagu sing tansah nandhani karir penyanyi-penulis lagu Romawi, nggawe dheweke, kanthi artistik, "abadi".

A Magico 1972

apa 1972 wis dadi taun sing luar biasa kanggo bioskop lan téater Italia. Ing kasunyatan, masterpiece saka Bernardo bertolucci, Tango pungkasan ing Paris, ditafsirake dening Marlon Brando, nalika Italia nemokake bakat sing luar biasa kanthi jeneng Giancarlo Giannini, protagonis saka film dening Lina Wertmuller, Metallurgical mimi.

- Iklan -


Ora lali banjur Chiamavano Trinità, pisanan saka seri sukses film kang wis katon bebarengan Bud Spencer e Terence Hill. Teater, ing tangan liyane, applauds pisanan, sukses gedhe saka Gigi Proietti thanks kanggo komedi Alleluja Wong apik, bebarengan karo Renato Rascel.

Claudio Baglioni, 1982 teka, Sampeyan bakal duwe anak lanang lan… Mundial

Bali menyang Claudio Baglioni, persis sepuluh taun mengko, ing 1982, acara unik lan luar biasa, kayata lair saka putrane, nuwuhake karya liyane. Lagu kasebut kanthi irah-irahan Sampeyan bakal duwe lan ing cepet dadi klasik saka repertoar kang. Giovanni Baglioni dheweke lair ing 19 May 1982, ing sawetara dina bakal dadi ulang tahun penting kanggo dheweke, yaiku patang puluh taun pisanane.

Lagu sing ngrayakake acara seneng kasebut metu ing wektu kanggo dadi klasik musim panas 1982. Musim panas saka Mundial Spaniard menang dening tim nasional dipimpin déning Enzo Bearzot. Tim nasional sing ing memori akeh duwe pasuryan sing ora iso dilalekake Paolo Rossi lan Presiden Republik, Sandro Pertini, penggemar pisanan kita ing stadion Santiago Bernabeu ing Madrid.

A song, periode sajarah lan adoh kenangan sing dadi kaya ceri, siji ndadékaké kanggo liyane, ing chain uninterrupted saka pikirane, saka emosi indelible, veiled dening sing nostalgia poignant sing katon banget kaya lengkap, lan melankolis, kesadaran sing tartamtu. emosi padha ora bakal urip maneh.

Artikel dening Stefano Vori

- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.