Charles Schulz, potlot sing paling daktresnani

0
- Iklan -

Yen dumadakan ana wong takon: Dheweke ngerti Charles Monroe Schulz? Sampeyan mbokmenawa bakal mangsuli: Sapa iku? Nanging yen ana wong takon maneh: Sampeyan ngerti Charlie Brown? Aku mikir jawaban sampeyan: Ya. Ing taun 2022 iki, tepaté tanggal 26 November, bakal dadi ulang tahun salah sawijining kartunis paling gedhe ing sejarah. Charles Monroe Schulz. Pensil sing paling tak tresnani.

Ing sekolah karo Charlie Brown

Tanggal 1 Oktober, sekolah diwiwiti lan kita sekolah karo Charlie Brown ing satchel. Iki kedadeyan pirang-pirang taun kepungkur lan kita para siswa diarani "remigini", amarga wong suci jaman saiki mung San Remigio. SD, SMP lan SMA. Akeh kenangan, akeh kanca sakelas lan kanca sing paling setia tansah ngaso ing bangku; buku harianku. Ora mung buku harian, sing saben taun ngganti topik, nanging buku harian kanthi subjek sing padha. Wis tau. Padha dadi Peanuts Dheweke lair tanggal 2 Oktober 1950 saka potlot saka kartunis Amerika Charles Schulz.

- Iklan -

Charles Schulz, kok jenenge Peanuts

Kenapa jenenge Peanuts? Istilah kasebut nuduhake kursi sing paling murah ing teater lan uga penonton sing umume kalebu bocah-bocah. Schulz ora tau seneng karo jeneng iki lan tansah berjuang kanggo ngganti. Melissa McGann, arsip ing Museum lan Pusat Riset Charles M. Schulz ing Santa Rosa, nerangake:

"Schulz ora seneng banget karo jeneng iki sajrone uripe. Lan nganti mati, Schulz ujar manawa dheweke bakal luwih milih liyane, tinimbang Peanuts".

"Aku malah ora seneng karo tembung kasebut”, ujare kartunis. "Ora tembung apik. Babar blas ora ana gunane, mung gawe bingung lan ora duwe martabat. Lan aku rumangsa humorku duwe martabat".

Ing sekolah karo Charlie Brown. tansah

Ing sekolah karo Charlie Brown, amarga sing ngudani dicithak ing diary katahan sampeyan perusahaan sak pawulangan. Sampeyan miwiti ngimpi karo wong-wong mau. Seketika sampeyan lagi main ing lapangan baseball Charlie Brown, Linus, Lucy lan liya-liyane, banjur nesu amarga kalah maneh. Utawa sampeyan mabur ing langit karo snoopy, "Aviation ace" saka Perang Donya I, ing tantangan pancet karo Red Baron.

Yen ana masalah "luwih serius", sampeyan bisa uga dirungokake Lucy, sing menehi saran "psikiatri" ing kios cilik. Donya cilik kasebut, pinggiran kutha cilik ing Amerika Serikat, menehi kabungahan tanpa wates, nanging uga refleksi. Strip asli saben dina lan dumadi saka 4 kartun sing digawe khusus supaya gampang dilebokake ing kaca koran.

Strip kasebut wis ngumbara ing saindenging jagad lan, sing paling penting, dheweke nggawe karakter unik.

Protagonis saka sukses langgeng

Charlie Brown: Paraga protagonis. Sirah bunder, isin lan ora aman. Wong bodho perennial, ing katresnan lan ing olahraga, nanging ora tau rusak.

Sally Brown: adhine Charlie Brown kang.

snoopy: asu "anjing" Charlie Brown. Swara taun dheweke dadi karakter sing saya penting. Schulz bakal ngandelake mesin tik kanggo nulis pamitan marang para pamaca.

- Iklan -


Woodstock: Iku kanca manuk cilik Snoopy.

Linus: Kanca Charlie Brown. Dheweke tansah nggawa kemul karo dheweke, sing menehi keamanan. Dhéfinisi "kemul Linus" wis dadi paribasan kanggo nunjukake obyek sing menehi rasa aman lan perlindungan marang pemilike.

Lucy: Mbakyu Linus. Dheweke ora duwe karakter apik, terus-terusan ngremehake adhine Linus lan paling diwedeni ing grup. Dheweke seneng banget karo Schroeder, sing, nanging luwih seneng piano.

Schroeder: Dheweke main piano lan tansah duwe bust Beethoven ing tampilan.

Peppermint Patty: A girl sethitik karo karakter tomboy, kang Charlie Brown disebut "lemak".

Charles Schulz, Strip pungkasan, emosi pungkasan

3 Januari 2000 minangka tanggal pungkasan Peanuts strip. Schultz tilar donya tanggal 12 Februari ing taun sing padha.

Kanggo pamitan saka para pamaca, dheweke milih karakter Snoopy, sing, kanthi mesin tik, nulis tembung kasebut:

"Para kanca, Aku wis cukup begja kanggo tarik Charlie Brown lan kanca-kanca kanggo saklawasé 50 taun. Iku minangka kawujudan kabeh cita-cita nalika isih cilik. Sayange, aku ora bisa ngetutake jadwal saben dina. Kulawargaku ora pengin Peanuts diterusake dening wong liya, mula aku ngumumake pensiun. Kabeh taun iki aku wis ngucapke matur nuwun kanggo keadilan editor kita lan dhukungan apik lan tresno ditulis kanggo kula dening penggemar komik. Charlie Brown, Snoopy, Linus, Lucy ... kepiye aku bisa lali ..."

Koran London The Times dheweke ngelingi tanggal 14 Februari 2000, kanthi obituari dipungkasi karo ukara ing ngisor iki: "Charles Schulz ninggal garwa, anak lanang loro, anak wadon telu, lan bocah lanang bunder cilik karo asu pet sing luar biasa.". ("Charles Schulz ninggalake bojone, loro lanang, telu wadon lan cilik, bunder-headed lanang karo asu mirunggan").

Lan, njupuk tembung saka Schulz, "Charlie Brown, Snoopy, Linus, Lucy ... carane aku bisa lali wong-wong mau ...". Pancen ora tau.

Artikel sing ditulis dening Stefano Vori



- Iklan -

NINGGAL KOMENTAR

Ketik komentar sampeyan!
Ketik jeneng sampeyan ing kene

Situs iki nggunakake Akismet kanggo nyuda spam. Temokake cara data sampeyan diproses.