Bobot bocah sing cocog: cara ngetung bobot ideal adhedhasar umur lan dhuwur

0
- Iklan -

Il bobote bocah sing becik iku dudu indikasi nilai absolut: kanggo ngetung bobot ideal, nyatane, kudu dipikirake sawetara faktor kayata umur lan hubungan karo dhuwur. Tuwane bocah ing taun pisanan penting banget lan raket banget kegiatan fisik lan mangan sing sehat.

Supaya bayi sampeyan bisa tuwuh sehat, luwih becik ngerti apa bobot sing kudu ana, kanggo sinau cara ngetung indeks massa awak lan ngerti carane maca tabel kanthi persentil tuwuh. Temenan, kanggo ngawasi bobot ideal bocah - amarga ora ana hukum sing mutlak - mesthi bisa ditindakake konsultasi karo dokter anak saka dateng.

Dadi ayo coba bareng ngerti cara ngetung bobot sing becik bocah, apa sing kudu ditindakake miturut tabel Organisasi Kesehatan Dunia lan kepiye ngetung persentil saka tuwuh.

Kepiye cara ngetung bobot ideal bocah?

Ayo baleni maneh: bobote bocah sing ideal iku dudu nilai sing unik lan mutlak, nanging mung indikasi umum. Sing umume diarani bobot sing ideal utawa bobot ideal kanggo bocah-bocah luwih saka sawetara nilai sing nuduhake apa bobot normal sing kudu ana ing umur tartamtu. Aja gupuh, yen bayi sampeyan isih ora cocog persis ing bobot sing dituduhake!

- Iklan -

I sawetara paramèter sing kudu dipikirake kanggo ngetung bobot ideal bocah yaiku dhuwur lan, wiwit taun kapindho urip, indeks massa awak (uga diarani BMI). Kanggo ngetung indeks massa awak, cukup dibagi bobote bocah (ditulis nganggo kilo) kanggo dhuwure (ing meter persegi).

Miwiti saka data kasebut bisa uga ngetung persentase tuwuh, yaiku skala referensi paramèter sing dianggep "normal" sing adhedhasar kurva pertumbuhan sing diasilake saka pengamatan populasi wiwit lair nganti 20 taun. Maca tabel persentil ora langsung: ing paragraf sabanjure, kita bakal nerangake kepiye cara nggawe.

© GettyImages-932251466

Bobot bayi sing ideal nalika lair lan ing wulan kapisan urip

Bayi, nalika lair, kudu bobote sehat kira-kira 3200-3400 gram, nanging bisa dianggep bobot normal yen bobote antarane 2500 nganti 4500 gram. Yen bobote bayi kurang saka 2500 gram, mula kudu dipikirake kurang bobot, yen luwih saka 4500 gram kabotan.


Kayane bisa uga paradoks, ing dina pisanan bobot awak bocah cenderung mudhun 5-7%, nanging - yen panganan sing apik - entuk bobot sing ilang ing umur 15 dina. Wiwit wulan kasebut nganti wulan kaping enem, umume tuwuh kira-kira 150 gram saben minggu. Dadi, nalika wulan kaping lima, bobote kudu tikel dibandhingake lair.

Bobot sing ideal kanggo bocah nganti 10 taun

Miwiti wiwit taun kapisan, bobote bocah sing ideal kira-kira telung bobot lair. Wiwit saka 18 sasiNanging, tuwuhing bobot wiwit saya mudhun, kanthi normal banget mandeg fisiologis sing kudune ora ajrih karo wong tuwa.

- Iklan -

Antarane rong taun (sing bobote dadi kaping papat dibandhingake karo kelairan) lan 5 taun, bobote bocah mundhak kurang saka 2 kg saben taun, nalika wiwit 5 taun, tingkat tuwuh wiwit mundhak sithik, dening udakara 2,4 kg saben taun nganti diwasa.

Dhuwur lan bobot dheweke ora mesthi tuwuh kanthi rata, lan iki bisa nyebabake - udakara 6 taun - a paningkatan indeks massa awak (sing, kaya sing wis dakkandhakake, gumantung saka hubungane bobot lan dhuwure).

Tabel bobot bobot bocah-bocah wadon lan bocah lanang

Ing tabel ing ngisor iki, kita lapor, mung kanggo informasi, macem-macem nilai bobot ideal bocah lanang lan wadon sing ana gandhengane karo umur lan sedulur pratondo dhuwur. Kaya sing wis disebutake, dheweke dudu nilai absolut lan kanggo ngevaluasi kahanan kesehatan lan tingkat tuwuhing anak sampeyan mesthi apik. ngomong karo dokter bocah, sing bakal njupuk kasus tartamtu.

Bobot - tabel dhuwur kanggo bocah-bocah wadon

Age Bobot dawa
Nalika lair 2,3 - 4,4 kg 44,7 - 53,6 cm
Bocah wadon umur 1 wulan 3,0 - 5,7 kg 49,0 - 58,2 cm
Bocah wadon umur 2 wulan 3,8 - 6,9 kg 52,3 - 61,7 cm
Bocah wadon umur 3 wulan 4,4 - 7,8 kg 54,9 - 64,8 cm
Bocah wadon umur 4 wulan 4,8 - 8,6 kg 57,1 - 67,1 cm
Bocah wadon umur 5 wulan 5.2 - 9.2 kg 58,9 - 69,1 cm
Bocah wadon umur 6 wulan 5,5 - 9,7 kg 60,5 - 71,1 cm
Bocah wadon umur 7 wulan 5,8 - 10,2 kg 62,0 - 72,6 cm
Bocah wadon umur 8 wulan 6,0 - 10,6 kg 63,2 - 74,4 cm
Bocah wadon umur 9 wulan 6,2 - 11,0 kg 64,5 - 75,7 cm
Bocah wadon umur 10 wulan 6,4 - 11,3 kg 65,5 - 77,2 cm
Bocah wadon umur 11 wulan 6,6 - 11,7 kg 67,1 - 78,5 cm
Bocah wadon umur 12 wulan 6,8 - 12,0 kg 68,1 - 80,0 cm
Bocah wadon umur 15 wulan 7,3 - 12,9 kg 71,1 - 83,8 cm
Bocah wadon umur 18 wulan 7,8 - 13,8 kg 73,9 - 87,4 cm
Bocah wadon umur 21 wulan 8,2 - 14,6 kg 76,5 - 90,7 cm
Bocah wadon umur 24 wulan 8,7 - 15,5 kg 79,0 - 94,0 cm
Bocah wadon umur 27 wulan 9,2 - 16,4 kg 80,5 - 96,0 cm
Bocah wadon umur 30 wulan 9,6 - 17,3 kg 82,5 - 98,8 cm
Bocah wadon umur 33 wulan 10,0 - 18,1 kg 84,3 - 101,6 cm
Bocah wadon umur 36 wulan 10,4 - 19,0 kg 86,1 - 103,9 cm
Cah wadon umur 4 taun 11,8 - 22,6 kg 92,7 - 112,8 cm
Cah wadon 4 lan setengah taun 13,54 - 23,08 kg 96,17 - 113,41 cm
Cah wadon umur 5 taun 14,34 - 24,94 kg 99,35 - 117,36 cm
Cah wadon 5 lan setengah taun 15,17 - 26,89 kg 102,56 - 121,32 cm
Cah wadon umur 6 taun 16,01 - 28,92 kg 105,76 - 125,25 cm
Cah wadon 6 lan setengah taun 16,86 - 31,07 kg 108,88 - 129,08 cm
Cah wadon umur 7 taun 17,73 - 33,37 kg 111,87 - 132,73 cm
Cah wadon 7 lan setengah taun 18,62 - 35,85 kg 114,67 - 136,18 cm
Cah wadon umur 8 taun 19,54 - 38,54 kg 117,27 - 139,41 cm
Cah wadon 8 lan setengah taun 20,53 - 41,45 kg 119,66 - 142,45 cm
Cah wadon umur 9 taun 21,59 - 44,58 kg 121,85 - 145,36 cm
Cah wadon 9 lan setengah taun 22,74 - 47,92 kg 123,92 - 148,26 cm
Cah wadon umur 10 taun 23,99 - 51,43 kg 125,96 - 151,29 cm
Cah wadon 10 lan setengah taun 25,35 - 55,05 kg 128,15 - 154,58 cm
Cah wadon umur 11 taun 26,82 - 58,72 kg 130,72 - 158,13 cm
Cah wadon 11 lan setengah taun 28,38 - 62,36 kg 133,84 - 161,76 cm
Cah wadon umur 12 taun 30,02 - 65,9 kg 137,44 - 165,15 cm
Cah wadon 12 lan setengah taun 31,7 - 69,26 kg 141,09 - 168 cm
Cah wadon umur 13 taun 33,41 - 72,38 kg 144,23 - 170,2 cm
Cah wadon 13 lan setengah taun 35,09 - 75,2 kg 146,56 - 171,78 cm
Cah wadon umur 14 taun 36,7 - 77,69 kg 148,12 - 172,88 cm
Cah wadon 14 lan setengah taun 38,21 - 79,84 kg 149,11 - 173,63 cm
Bocah wadon umur 15 taun 39,59 - 81,65 kg 149,74 - 174,15 cm
Cah wadon 15 setengah taun 40,8 - 83,15 kg 150,15 - 174,51 cm
Bocah wadon umur 16 taun 41,83 - 84,37 kg 150,42 - 174,77 cm
Cah wadon 16 setengah taun 42,67 - 85,36 kg 150,61 - 174,96 cm
Bocah wadon umur 17 taun 43,34 - 86,17 kg 150,75 - 175,1 cm
Cah wadon 17 setengah taun 43,85 - 86,85 kg 150,85 - 175,21 cm
Bocah-bocah wadon 18 taun 44,25 - 87,43 kg 150,93 - 175,29 cm
18 lan bocah-bocah wadon umur setengah taun 44,55 - 87,96 kg 150,99 - 175,35 cm
Bocah-bocah wadon 19 taun 44,8 - 88,42 kg 151,04 - 175,4 cm
19 lan bocah-bocah wadon umur setengah taun 44,97 - 88,8 kg 151,08 - 175,44 cm
Bocah-bocah wadon 20 taun 45,05 - 89,04 kg 151,11 - 175,47 cm

Bobot - tabel dhuwur kanggo bocah

Age Bobot dawa
Nalika lair 2,3 - 4,6 kg 45,5 - 54,4 cm
Bayi 1 wulan 3,2 - 6,0 kg 50,3 - 59,2 cm
Bayi 2 wulan 4,1 - 7,4 kg 53,8 - 63,0 cm
Bayi 3 wulan 4,8 - 8,3 kg 56,6 - 66,3 cm
Bayi 4 wulan 5,4 - 9,1 kg 58,9 - 68,6 cm
Bayi 5 wulan 5,8 - 9,7 kg 61,0 - 70,9 cm
Bayi 6 wulan 6,1 - 10,2 kg 62,5 - 72,6 cm
Bayi 7 wulan 6,4 - 10,7 kg 64,0 - 74,2 cm
Bayi 8 wulan 6,7 - 11,1 kg 65,5 - 75,7 cm
Bayi 9 wulan 6,9 - 11,4 kg 66,8 - 77,2 cm
Bayi 10 wulan 7,1 - 11,8 kg 68,1 - 78,5 cm
Bayi 11 wulan 7,3 - 12,1 kg 69,1 - 80,0 cm
Bayi 12 wulan 7,5 - 12,4 kg 70,1 - 81,3 cm
Bayi 15 wulan 8,0 - 13,4 kg 73,4 - 85,1 cm
Bayi 18 wulan 8,4 - 9,7 kg 75,9 - 88,4 cm
Bayi 21 wulan 8,9 - 15,0 kg 78,5 - 91,7 cm
Bayi 24 wulan 9,3 - 15,9 kg 80,8 - 95,0 cm
Bayi 27 wulan 9,7 - 16,7 kg 82,0 - 97,0 cm
Bayi 30 wulan 10,1 - 17,5 kg 84,1 - 99,8 cm
Bayi 33 wulan 10,5 - 18,3 kg 85,6 - 102,4 cm
Bayi 36 wulan 10,8 - 19,1 kg 87,4 - 104,6 cm
Bocah 4 taun 12,2 - 22,1 kg 94,0 - 113,0 cm
Bocah 4 setengah taun 14,06 - 22,69 kg 97,48 - 114,19 cm
Bocah 5 taun 14,86 - 24,46 kg 100,33 - 117,83 cm
Bocah 5 setengah taun 15,67 - 26,32 kg 103,2 - 121,47 cm
Bocah 6 taun 16,5 - 28,27 kg 106,1 - 125,11 cm
Bocah 6 setengah taun 17,37 - 30,33 kg 109,03 - 128,74 cm
Bocah 7 taun 18,26 - 32,53 kg 111,95 - 132,33 cm
Bocah 7 setengah taun 19,17 - 34,88 kg 114,79 - 135,84 cm
Bocah 8 taun 20,11 - 37,42 kg 117,5 - 139,25 cm
Bocah 8 setengah taun 21,08 - 40,15 kg 120,04 - 142,53 cm
Bocah 9 taun 22,08 - 43,07 kg 122,4 - 145,66 cm
Bocah 9 setengah taun 23,11 - 46,16 kg 124,59 - 148,65 cm
Bocah 10 taun 24,19 - 49,42 kg 126,67 - 151,53 cm
Bocah 10 setengah taun 25,35 - 52,79 kg 128,71 - 154,37 cm
Bocah 11 taun 26,6 - 56,26 kg 130,81 - 157,27 cm
Bocah 11 setengah taun 27,96 - 59,78 kg 133,1 - 160,35 cm
Bocah 12 taun 29,47 - 63,31 kg 135,66 - 163,72 cm
Bocah 12 setengah taun 31,14 - 66,82 kg 138,55 - 167,42 cm
Bocah 13 taun 32,97 - 70,28 kg 141,73 - 171,34 cm
Bocah 13 setengah taun 34,95 - 73,66 kg 145,12 - 175,25 cm
Bocah 14 taun 37,07 - 76,96 kg 148,53 - 178,82 cm
Bocah 14 setengah taun 39,28 - 80,16 kg 151,75 - 181,8 cm
Bocah lanang umur 15 taun 41,52 - 83,24 kg 154,61 - 184,13 cm
Bocah lanang umur 15 setengah taun 43,72 - 86,18 kg 156,98 - 185,85 cm
Bocah lanang umur 16 taun 45,79 - 88,95 kg 158,85 - 187,09 cm
Bocah lanang umur 16 setengah taun 47,67 - 91,51 kg 160,25 - 187,99 cm
Bocah lanang umur 17 taun 49,29 - 93,78 kg 161,27 - 188,63 cm
Bocah lanang umur 17 setengah taun 50,62 - 95,71 kg 162 - 189,11 cm
Bocah lanang umur 18 taun 51,69 - 97,25 kg 162,5 - 189,46 cm
Bocah lanang umur 18 setengah 52,54 - 98,38 kg 162,85 - 189,72 cm
Bocah lanang umur 19 taun 53,22 - 99,19 kg 163,08 - 189,92 cm
Bocah lanang umur 19 setengah 53,75 - 99,88 kg 163,24 - 190,08 cm
Bocah lanang umur 20 taun 54 - 100,78 kg 163,33 - 190,19 cm
© GettyImages-71417813

Persentil pertumbuhan sing diwenehake kanthi rasio bobot nganti dhuwur

Kanggo ngetung ing bobote bocah sing becik kita nggunakake persentil sing, kaya sing wis kita gunakake, digunakake minangka skala referensi kanggo netepake paramèter bobot sing bakal dianggep normal. A alamat iki sampeyan bisa ndownload tabel kanthi persentase tuwuh sing digaweOrganisasi Kesehatan Donya lan konsultasi karo dheweke.

Se indeks massa awak anak sampeyan kurang saka persentil kaping lima ing skala nilai, mula dianggep bobot normal. Yen nilai indeks massa awak kalebu antarane persentase 85 lan 95th, mula bocah bakal bobote, sanajan yen ngluwihi 95th persen iku bakal lemu.

kanggo menakake konsultasi saka persentil wutah, sanajan derajat akurasi sing luwih murah ing asil, regane persentil kaping 50 kanggo umur statural (umur + dhuwur). Sanajan ing petungan kasebut, mesthi luwih apik njaluk pitulung saka dokter bocah.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan ilmiah babagan bobot ideal bocah, sampeyan bisa mriksa situs Organisasi Kesehatan Dunia.

Minggu 6
Minggu 9
Minggu 10
Minggu 11
Minggu 12
- Iklan -
Artikel sadurungéSylvester Stallone ngungkapake terobosan Manungsa teka!
Tulisan sabanjurePuting kuwalik: apa sebabe lan cara ngatur nyusoni
Bagean Majalah iki uga menehi komentar babagan nuduhake artikel sing paling apik, apik lan relevan sing diowahi dening Blog liyane lan Majalah sing paling penting lan misuwur ing web lan ngidini supaya bisa mbukak umpan kanggo mbukak. Iki ditindakake kanthi gratis lan nirlaba nanging mung duwe tujuan kanggo nuduhake regane konten sing ditulis ing komunitas web. Dadi… kenapa isih nulis topik kaya mode? Dandanan? Gosip? Estetika, kaendahan lan jinis? Utawa liyane? Amarga yen wanita lan inspirasi nindakake, kabeh bakal duwe visi anyar, arah anyar, lan ironi anyar. Kabeh diganti lan kabeh katon nganggo warna lan warna anyar, amarga alam semesta wanita minangka palet gedhe kanthi warna tanpa wates lan mesthi anyar! Kepinteran sing luwih alus, luwih alus, sensitif, luwih ayu ... ... lan kaendahan bakal nylametake jagad!