Tonya

0
olahraga
- Iklan -

"Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan dudu gambar sing arep kita wenehi kanggo negara kita".

Pernyataan kaya iki bisa mungkasi urip atlit apa wae, utamane yen dheweke ngerti yen dheweke pancen bakat olahraga.

padha gagasan kudu dikutuk banget saiki lan kanggo kang perang media nyata bakal break metu, nanging sayangé karir olahraga saka Tonya Harding ngliwati jaman sing salah.

Tonya minangka protagonis saka film kanthi jeneng sing padha, "Aku, Tonya"ing basa asline, dirilis ing bioskop ing 2017. Iku "biopic”: genre film adhedhasar reconstruction saka biografi karakter urip nyata, ing kasus iki skater tokoh US.

Nanging, iki dudu film klasik sing fokus ing wong siji. Iku ketok yen loro (meh) rong jam film revolves watara dheweke urip, nanging padha dadi sajian sisih kanggo ngerti karakter lan nyoba kanggo ngerti kasunyatan sing, tinimbang, dheweke saestu dikenal global: Laka kanggo dheweke. saingan Nancy Kerrigankang dumadi tanggal 6 Januari 1994.

- Iklan -

Tonya diputer dening ayu Margot Robbie, kang banget napsiraken kabeh pain lan emosi sing wadon wis ngalami lan sing dheweke ngalami karo, ing kaping, jiwit saka ironi. Dheweke sinau koreografi sinau kanggo dheweke dening Sarah Kawahara, mantan koreografer Nancy Kerrigan, kanthi bantuan CGI kanggo triple axel. Nyatane, Tonya Harding uga lan ndhuwur kabeh misuwur minangka wanita nomer loro sing tau nindakake telung axel, lompat nggawe awak muter kaping telu lan setengah ing udhara, pointing agul-agul maju ing pinggir njaba kiwa. Iki minangka latihan sing mbutuhake kekuwatan fisik sing akeh, mula dikira utamane lanang.

Rong tokoh kunci liyane ing "dongeng" iki yaiku ibune sing ketat, LaVona (Allison Janney, Aktris Pendukung Paling Apik), lan pacar sing kasar, Jeff Gillooly (Sebastian Stan). Loro-lorone nduweni peran penting ing urip bocah wadon, nanging tansah nduweni sikap negatif marang dheweke. Latihan sing kesel wiwit aku isih cilik, ora malah ngeculke dheweke menyang jedhing, padha urutan dina kanggo LaVona. Jeff, kanggo bagean, ngalahake lan ngancam dheweke minangka prakara.

Apa kacilakan Nancy pancen ditindakake dening Tonya utawa ora, kita mesthi ora bakal ngerti, nanging mesthi crita babagan eksistensi dheweke ora mbantu dheweke. golek imbangan tengen malah metu saka trek.

Sawetara lagu ing soundtrack diputer dening skater dhewe. Salajengipun, ing antarane rekonstruksi sinematografi, sutradara Craig gillespie wis masang Interview nyata lan sawetara gambar saka marriage antarane wong enom loro. Salajengipun, bodysuits Robbie identik karo sing dijahit dening bocah wadon kasebut kanggo awake dhewe lan banjur digunakake ing kompetisi kanggo nyoba nylametake gambar. Ing adegan pungkasan, kita ndeleng cuplikan nyata saka eksekusi triple axel. Cekakipun, manungsa waé kanggo rinci punika obsessive lan akeh sing diapresiasi dening penonton, amarga kita isih pengin menehi pakurmatan marang juara gedhe.

- Iklan -

Il aja ngandel marang sapa wae ing donya kanggo Tonya iku mbokmenawa lair thanks kanggo ibune, Nanging iki mesthi accentuated dening dheweke ora ing kabeh karir olahraga gampang.

Kanggo wektu, iku nyata wedhus ireng saka tokoh skating. Atlet dijaluk dadi putri es: slim, langsing lan pasuryan angelic, uga karo kulawarga model konco wong sing ndhukung ora mung emosional, nanging uga ekonomi. Kabeh ciri sing protagonis kita kurang. Tonya ora tiba ing pangarepan supaya coveted dening hakim wiwit dheweke luwih fit fisik dibandhingake karo liyane lan orane saka trek ana apa-apa nanging rosy. Dheweke bisa narik sawetara trik skating sing apik banget, nanging dheweke ora tau diganjar kanthi skor nyata sing pantes kanggo latihan kasebut. Iki, mesthi, bakal nambah bahan bakar kanggo karakter wis arang banget kuwat kang wis.

Lan ing kene, kaya-kaya nasibe durung cukup dipoyoki karo dheweke, ing kabeh kekacauan urip uga cocog. lutut Nancy pecah.

Miturut Jeff (kutipan film): «Saben uwong ngelingi crita kacilakan kanthi beda». Kaya sing asring kedadeyan ing acara kaya iki, kahanan iki mboko sithik digedhekake, kudu liwati saka tutuk menyang tutuk, lan ing pungkasan sawetara meh bisa sumpah sing dheweke meh ditembak mati.


Ora perlu dicritakake, ora ana katrangane Tonya sing keprungu: dheweke dhewe transformasi menyang monster saka Amerika iku saiki final.

Dina iki kita nutupi sisih liya saka medali olahraga. Kahanan saiki mesthi bakal saya apik, nanging diskriminasi kuwi ora bakal diilangi babar pisan. Dheweke mung ndhelikake ing papan liya ing macem-macem wujud, kanthi bentuk rasisme utawa homofobia. Crita saka Tonya Harding ora kena disepelekake utawa dilalekake, nanging kudu didadekake patuladhan tumrap sakabehe kang ora kena ditindakake ing jagad iki.

Artikel kasebut Tonya Saka Olahraga lair.

- Iklan -
Artikel sadurungéTaylor Mega wis flirtation karo loro Big Brother Vip 7 kontestan
Tulisan sabanjureBentenipun antarane masalah lan konflik sampeyan kudu ngerti
Bagean Majalah iki uga menehi komentar babagan nuduhake artikel sing paling apik, apik lan relevan sing diowahi dening Blog liyane lan Majalah sing paling penting lan misuwur ing web lan ngidini supaya bisa mbukak umpan kanggo mbukak. Iki ditindakake kanthi gratis lan nirlaba nanging mung duwe tujuan kanggo nuduhake regane konten sing ditulis ing komunitas web. Dadi… kenapa isih nulis topik kaya mode? Dandanan? Gosip? Estetika, kaendahan lan jinis? Utawa liyane? Amarga yen wanita lan inspirasi nindakake, kabeh bakal duwe visi anyar, arah anyar, lan ironi anyar. Kabeh diganti lan kabeh katon nganggo warna lan warna anyar, amarga alam semesta wanita minangka palet gedhe kanthi warna tanpa wates lan mesthi anyar! Kepinteran sing luwih alus, luwih alus, sensitif, luwih ayu ... ... lan kaendahan bakal nylametake jagad!