Nicolò Carosio, Homer saka bal

0
olahraga
- Iklan -

Apa gunane nemokake Atlet kanthi biaya apa wae? Kakehan dinamika sing ditindakake: owah-owahan kaping, owah-owahan sarana sing kasedhiya, owah-owahan perhatian marang rincian, rincian dhewe ganti.

Dadi, mbok menawa, tinimbang stubbornly looking for KAMBING (Paling Agung Kabeh Jaman) - sing, ing tangan liyane, bisa mlaku kanthi apik ing perselisihan "bar" - luwih nyenengake, uga elegan, kanggo nyorot sing wis ninggalake tandha tangane, sing ngganti sejarah njupuk kahanan ing tangan karo wani utawa sembrono lan nulis koordinat rawuh anyar, mbok menawa panggonan isih dingerteni.

Lan temenan ora mung babagan papan fisik, nanging uga babagan ide, impen, visi.

38 taun kepungkur - tanggal 27 September 1984 - Nicolò ninggal kita, ora GOAT nanging mesthi salah siji sing wis rumiyin ditandhani sajarah olahraga. Nicolò ora mlaku ing pekarangan, luwih-luwih ing parket: tinimbang dheweke dadi bagian saka sisih liya, yaiku wong-wong sing ngomong babagan olahraga.

- Iklan -

Dheweke dadi komentator olahraga pisanan ing Italia, salah siji saka banget pisanan ngandika ing televisi komentar ing game saka bal. Ing Inggris, ing ngendi dheweke manggon ngetutake bapake ing komitmen kerjane (dheweke dadi inspektur bea cukai), dheweke kepincut karo gosip babagan BBC sing ngringkes ing highlights saka rapat yen wis rampung: bali Italia, ing taun 1932 dheweke nglamar EIAR. Ing acara "audisi" sing diwenehake, dheweke kaget kabeh wong kanthi nggawe derby khayalan Mole.

Dheweke langsung ditugasake dadi kontraktor, peran sing dicekel sajrone karire.

Tembung-tembung lan critane tansah kacemplung ing sajarah: iki netepake lair lan sukses, iku diiringi taun, nanging ing cara sing padha suffocated iku, ora adil lan tanpa kaluputan.

swarane wiwit gumunggung ing omah-omah wong Italia kaya Fasisme sing negesake awake dhewe kanthi nambah semangat negara ayu; lan kanggo alesan iki kita utang neologisms sing isih digunakake nalika goal, sudhut e nglintasi Kita ora seneng: "net", "tendangan pojok" lan "salib" lair saka lambe sing meh 40 taun wis ngandhani eksploitasi jersey biru sewelas antarane Piala Dunia, Eropa lan kompetisi sing paling beda.

Kabeh amarga, saka tembung Inggris, kang kudu nindakake tanpa wong.

- Iklan -

Ing taun 1949 dheweke uga kudu ana ing Lisbon bebarengan karo Agung Torino. Upacara konfirmasi putrane Paolo nylametake nyawane amarga pesawat kasebut ora nate ndharat ing Italia: penerbangane tiba ing basilika Superga, ninggalake Mazzola lan 30 manungsa liyane ing kapal tanpa uwal.

Iku tinimbang tuduhan rasisme a mateni komentator radio Nicolò, nalika Piala Dunia 1970 ing Meksiko.

Ing tanggal 11 Juni, Italia ngadhepi tim Israel, mungsuh sing mesthi gampang banget ing kertas amarga dadi angel ing lapangan: asil pungkasan yaiku 0-0 sing nguciwani, nanging ninggalake rasa ora enak ing cangkeme. ana wong kabèh gol dibatalake kanggo Gigi Riva dening asisten wasit saka Brazilian Vieira de Moraes, wong Etiopia Sejum Tarekegn.

Lan istilah iki digunakake dening Nicolò, sing sanajan ing kahanan sing angel menehi komentar, gagal menehi keanggunan lan marang kang dadi Gusti sing mbedakake dheweke sajrone karire, nganti saiki.


Ora dheweke sing ngucapake tembung "negraccio", utawa "Negus": mung "wong Etiopia", kasunyatan, kanthi ora ana maksud ngremehake. Mesthine tuduhan kasebut ora udan saka langit lan ekspresi saka sawetara tutuk wis diwiwiti lan saka sawetara kuping wis diserap.

Nanging, sayangé, kanggo penyair bal-balan pisanan, kebingungan ing saubengé episode iki dadi raja sing paling dhuwur nganti milenium anyar: Massimo De Luca sing "ngeculake" gambar Nicolò, pisanan ing buku sing ditulis bebarengan karo Pino Frisoli (Olahraga ing TV) banjur ing salah sawijining olahraga Minggu lan pungkasane kanthi pertunjukan teater, Meh gol.

Tanggal 27 September 1984 dheweke ninggalake kita Nicholas Carosio. Penyanyi paling gedhe ing bal-balan Italia? Ora, nanging mesthi sing pisanan, sing miwiti dinasti - ora getih, mesthi - pujangga olahraga, model.

Amarga yen bener saben bocah ngimpi nganggo paling sethithik sapisan jersey timnas, iku merata bener sing saben bocah ngimpi ing paling sapisan nyritakaké karo swara dhewe exploitasi tim nasional padha. Ing jurnalisme olahraga iku ora olahraga , nanging iku undeniably bagean saka iku, lan kita uga utang iki kanggo Nicolò, ingHomer saka bal.

Artikel kasebut Nicolò Carosio, Homer saka bal Saka Olahraga lair.

- Iklan -